avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala sau plata reparatiilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala sau plata reparatiilor

Buna ziua,

Valoare estimata a reparatiei masinii este de 40.000 ron, iar valoare sumei asigurate casco este 9839.
Cei de la casco au dreptul sa o declare dauna totala sau sunt obligati sa plateasca reparatia tinand cont ca nu se depaseste valorea sumei asigurate?
Se poate face si alta constatare la alt service?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:09, 4 August 2010
Daca dauna se incadreaza in dauna totala, potrivit avariilor existente la masina si a clauzelor contractuale , ei va pot plati dauna, astfel cum o calculeaza ( suma asigurata - epava , care poate fi evaluata la 25% ori 15%, potrivit conditiilor din contract), fara sa ii mai preocupe daca dvs. va reparati masina sau nu.
In cazul in care reparatia nu va depasi suma pt. dauna totala, la alte unitati de reparatie, puteti sa depuneti documentele pt. reparatie si asiguratorul sa achite direct in service reparatia. Dar, repet, dupa ce se scade valoarea epavei, rezultand o suma inferioara celei stabilite in contract de aprox. 10.000 Euro .
Nu inteleg.
Valoarea estimata a reparatiei este de 40000 lei, iar valoarea asigurata este de 9839 (ce lei sau euro?). Daca este vorba de euro este posibil ca valoarea estimata a reparatiei sa nu depaseasca suma asigurata. In acest caz vi se plateste valoarea reparatiei.
Atentie insa, valoarea reala a reparatiei poate fi mai mare decat cea estimata. Diferenta o suportati. Cititi cu atentie conditiile casco, care pot diferi de cela RCA.
Numai bine va doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Suma asigurata este in euro

Va multumesc pentru informatii!
Ma asociez sfaturilor date de cioan. Din ce relatati dv. reiese ca este dauna totala. Si atunci se va calcula valoarea masinii la data daunei, din care se va scadea valoarea epavei(intre 10 si 30% din SA) si aceea este suma pe care o veti primi ca despagubire, dv. ramanandu-va si epava ca sa o valorificati. Si indiferent la cate ateliere de reparatii veti merge, diferentele dintre valorile reparatiilor nu vor fi semnificative ca sa poata fi incadrata altfel.Eu va urez succes in demersurile dv.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala dandecu23 dandecu23 Buna ziua, Am un Vw Bora din 2005 care este asigurat CASCO la [EDITAT]. Am lovit masina si a rezultat o dauna care a fost estimata de reprezentanta VW la ... (vezi toată discuția)
Dauna totala kristinna90 kristinna90 in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto hadija hadija Buna ziua, am si eu o problema.Am avut accident, nu din vina mea, iar asigurarile mi-au oferit dauna totala mult mai putin decat valoreaza masina.Daca vreau ... (vezi toată discuția)