avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM, care e pasul nr 2?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM, care e pasul nr 2?

Am facut o sesizare la ITM , mi s-a dat dreptate ca nu am fost platita pt ultimele2 luni si le-a dat termen sa-mi achite sumele restante pana pe 26.07, ceea ce nu s-a intamplat.Acum ce pot face mai departe?Sa mai depun o alta sesizare la ITM precum ca nu mi s-au dat banii?
Am fost chemata la sediul firmei sa semnez fisa de lichidare(ea intelege prin aceasta fisa predarea bunurilor avute adica tel mobil) , dar eu nu am ce sa-i predau doarece nu mi-a fost predat nimic la angajare pe baza de proces verbal, si mai stiu ca FISA DE LICHIDARE inseamna achitarea drepturilor banesti.
Mentionez ca eu i-am predat tot in iunie cand am plecat (nu s-a facut nimic scris deoarece nici eu nu am semnat nimic de primire la angajare.Situatia se complica si incepe sa ma ameninte , iar eu nu stiu ce sa fac mai departe ....va rog sa ma ajutati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 4 August 2010
depune o actiune la tribunal pentru neplata drepturilor salariale. in ceea ce priveste predarea unui bun pe care nu l-ai avut in folosinta, nu au decat sa faca ei o cerere reconventionala si sa dovedeasca ca ti-au predat acel telefon.
Ideea e ca eu i l-am predat(eu nu-mi insusesc bunuri ce nu-s ale mele) , dar acum mai nou ma acuza(dupa6 sapt timp in care eu nu am mai avut nici o treaba cu ei ) ca i-am pierdut nu stiu ce act si ca imi cere daune de 1000 de euro(acel act nu l-am vazut niciodata si habar nu am despre ce vorbeste, iar amenintarile sunt facute pe e-mail ) Deja sare calul , si merita sa fie dati in judecata.Eu ma pot reprezenta singura in instanta?Momentan nu-mi permit un avocat.Instanta ii poate obliga sa imi dea mie banii?
Depuneti din nou o sesizare la ITM, in care le comunicati ca nu s-a respectat termenul stabilit pentru plata salariilor.
Puteti depune in acelasi timp si actiunea in instanta ... atasati la actiune si copie de pe raspunsul dat de catre ITM.
Va puteti reprezenta singura sau puteti solicita acordarea unui ajutor public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare suspecta a trimiterii fisei de lichidare la cerere ContSters100914 ContSters100914 Pe 02.09.2009 trebuia sa primesc decizia de incetare a CIM lucru care nu s-a intamplat si nici nu mi-a fost motivat ca raspuns la e-mail-ul trimis de mine in ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca lavinia82 lavinia82 buna ziua astazi 17.11.2010 mi-a expirat preavizul, nu mi s-a cerut fisa de lichidare dar mi s-a cerut semnarea deciziei de incetare a contractului ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului si orelor suplimentare alina2285 alina2285 Buna ziua. Am si eu problema:de la data de 28 04.09 am inceput activitatea la o firma de distributie, iar pe data de 19.06.09 mi-am depus demisia cu preaviz de ... (vezi toată discuția)