avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Permite legea sa fii functionar public dar si asistent ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Permite legea sa fii functionar public dar si asistent de broker in asigurari?

Sunt functionar public si vreau sa am in paralel un alt job si anume ASISTENT IN BROKERAJ IN ASIGURARILE DE LOCUINTE OBLIGATORII.
Precizez ca activitatea mea ca functionar public ( controlul igienei produselor alimentare) nu face domeniul activitatii noului job vizat.

Totusi sunt un picut nelamurita si practic nu stiu daca sa demarez actele pentru obtinerea acestui job suplimentar, care ar putea sa suplimenteze veniturile din aceasta "perioada greu incercata de toti bugetarii"
Asadar:
Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei;
SECŢIUNEA a 5-a
Incompatibilităţi privind funcţionarii publici
ART. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
"In cadrul" se refera la eventuala remunerare primita de functionarul public de pe urma prestarii unui serviciu de catre acesta din urma ?

ARTICOLUL 94, dar si ART 95, a fost modificat dupa cum urmeaza:
Legea 330/2009:
Art. 51. - La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, litera c) a alineatului (2) al articolului 94 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"c) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public;".
Art. 52. - La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului."
Ce vreau sa cunoasteti:
Fiind inscrisa ca membru in echipa "reforma asigurarilor" , voi avea un contract de mandat si voi obtine un cod de licenta de la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor). Practic TOP Training System, initiatoarea proiectului Reforma asigurarilor, este o societate care are ca si domeniu de activitate principal livrarea de seminarii si traininguri in domeniul dezvoltarii personale si profesionale cu tematici ca : educatie financiara, vanzare-negociere, comunicare, persuasiune, abilitati de prezentator, leadership, network marketing.
Reforma asigurarilor de locuinte a inceput la 15 iulie. Pentru a putea lucra in asigurari, fiecare membru inscris in "reforma asigurarilor" trebuie sa semneze contractul de mandat si sa aiba codul de licenta de la CSA.
TOP Training System lucreaza cu broker-ul: DESTINE BROKER DE ASIGURARE .

Este cineva care cunoaste legislatia CSA si sa ma lamureasca daca ceea ce intentionez sa fac este incompatibil cu statutul functionarului public sau daca intru in conflict de interese?
Va rog ajutati-ma !!!!
Ce presupune COD DE LICENTA obtinut de la CSA?Stie cineva?

















Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 09:53, 14 Aprilie 2011
eu stiu ca ati fi in conflict de interese daca ati exercita ambele profesii concomitent.
sunt cam in aceeasi situatie...functionar public...si vreau sa devin agent de asigurari...ce fel de conflict cu munca depusa ca bugetar?...?
multumesc....
Din cate stiu singurele functii publice care nu sunt compatibile cu domeniul asigurarilor sunt cele din armata. politie SRI si similarele lor. In ce priveste codul de licenta nu stiu sa existe asa ceva. Orice agent sau asistent broker primeste de la CSA un cod si atat. Codul acesta are rolul de a-i identifica mai usor pe agentii respectivi care lucreaza in asigurari pt a nu lucra ca agenti spre exemplu cu doua sau mai multe firme de asigurare concomitent.
multumesc frumos....
de fapt...m-am uitat peste legea functionarilor publici si nu am gasit nimic care sa interzica exercitarea acesteia...
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
ANA2009, utilizator

"Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului. Mentionez ca si eu sunt functionar public am incheiat un contract de mandat cu o firma de broker in asigurari fiind pfa din martie anul trecut si nu sunt incompatibil datorita articolului de mai sus.Pana in prezent nu am avut nici un fel de problema,secretarul primariei unde activez mi-a spus ca este legal ce fac datorita acestui articol.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea functie publica de conducere cu agent asigurari astra? bora_alexx bora_alexx o functie publica de conducere poate sa fie incompatibila cu una de agent de asigurari astra, asigurari rca, case? am citit 188/1999, prin care se preciza ca ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionari publici ContSters124325 ContSters124325 1. Cum se interpreteaza sintagma \"in cadrul\" din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)