avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj intarziat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj intarziat

:( Buna ziua!
Am divortat acum 10 ani, prin consimtamant mutual, fara copii, fara partaj. Singurul bun comun a fost (este)
un teren intr-o zona de deal. Fostul meu sot doreste acum sa merg la notar si sa ii dau o imputernicire pentru a putea dispune de teren. As dori sa stiu daca imputernicirea anuleaza dreptul meu la proprietate sau trebuie sa facem partaj pentru a delimita ce anume ii cedez. In cazul acesta cine plateste partajul?
Va multumesc, karpop
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:46, 14 Septembrie 2007
Avand in vedere ca sunteti divortata ,partajul imi pare cea mai buna solutie care nu va genera conflicte in viitor. In imputernicire puteti face o specificare clara ca nu il poate vinde fara acordul dvs. scris.
Partajul il pleteste partea interesata care il si solicita.
Daca doriti sa il vindeti impreuna nu trebuie sa-l mai partajati. Impartiti doar banii rezultati din vanzare.
Pentru a face o procura, tot trebuie sa ajungeti la notar. Asa ca, mai bine mergeti in ziua stabiilita pentru vanzare, semnati ca vanzator si va luati si banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un teren, eu fiind proprietarul, atat timp cat sotul(de care urmeaza sa divortez) nu este in tara? kodyxgen kodyxgen Buna ziua! Am cumparat un teren imediat dupa casatorie, inca nu aveam buletinul schimbat, deci pe contractul de vanzare-cumparare apare numele meu de inainte ... (vezi toată discuția)
Problema cu masina la partaj liliann liliann Buna ziua sunt in divort cu sotul. sora mea are o masina cumparata cu banii ei care figureaza pe numele sotului. el vrea sa nu o introduca in ... (vezi toată discuția)