avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt la locul de munca

Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema!
Lucrez intr-o firma prestatoare de servicii de telefonie mobila, fostului sef( responsabil de magazin) i s-a desfacut contractul de munca in urma lipsei unei sume de bani. Acesta a predat gestiunea unui angajat care a fost numit in locul lui, continuand sa sustraga produse si dupa ce a fost destituit. noi nu am stiu de acest fapt pana nu a fost facut in inventar si s-a descoperit iarasi lipsa. Consultand camerele de supreveghere am vazut cum acesta sustragea produsele . Acum angajatorul ne imputa noua lipsa deoarece zice ca noi l-am lasat, lucru neadevarat. Ce este de facut!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:51, 5 August 2010
Sesizati organele de cercetare penala.
1)daca hotul nu acopera prejudiciul de buna voie ,trebuie actionat in judecata de societate, in civil pt recuperare prejudiciu sau ...
2)trebuie discutat cu el,invitat la o conciliere,prezentate inregistrarile dupa casete si amenintat cu o plangere penala pt furt..........gestiune frauduloasa, poate acopera prejudiciul de buna voie, ca sa scape de o condamnare penala;
daca nu coopereaza plangere penala
Mai trebuie ca angajatorul sa si dovedeasca...Daca va va lua din salariu,adresati-va instantei de judecata.
faceti tot posibilul sa pastrati imaginile de pe camera in care ati observat ca fostul angajat sustragea marfa. sunt o proba care va disculpa in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am constatat lipsa in gestiune MPL MPL IN urma inventarierii, am constatat o lipsa in gestiune in suma destul de mare, in acest caz, se raspunde si penal sau numai civil, prin recuperarea banilor ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters213096 ContSters213096 buna seara! momentan lucrez intr-un magazin cu produse de lux constand in bijuterii cu pietre pretioase(diamante, safire, rubine etc.) iar in urma cu doua zile ... (vezi toată discuția)
Delapidare corinacarstoiu corinacarstoiu Un minus in gestiune de un milion si ceva de lei vechi constituie delapidare avand in vedere faptul ca si patronul avea cheia magazinului si mentionand faptul ... (vezi toată discuția)