avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Disponibilizari CFR
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Disponibilizari CFR

Am mari nelamuriri in legatura cu calculul indemnizatiei de somaj si a venitului lunar de completare. Am lucrat la S.N.C.F.R. incepand cu anul 1990 si pana la data de 3.05.2010, cand am fost disponibilizat in baza O.G. nr. 9/29.01.2010, ordonanata in baza careia ar fi trebuit sa beneficiez atat de indemnizatia de somaj, cat si de venitul lunar de completare.
Potrivit acestei ordonante, venitul lunar de completare prevazut la art.7, lit. c) se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult de salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efecutat concedierea si nivelul nivelul indemnizatiei de somaj.
Astfel, indemnizaţia de somaj, împreună cu venitul lunar de completare ar trebui să cumuleze împreună cuantumul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, care se ridica la suma de 1150 lei, insă mie mi s-a calculat doar la suma 780 lei (aceasta suma reprezentand salariul de incadrare).
Ce masura se impune a fi luata, intrucat angajatorul a trimis gresit (intentionat) salariul de incadrare (780 lei) în locul salariului individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere (1150 lei).
Acest mod gresit de calcul s-a aplicat si altor colegi ai mei aflati in aceeasi situatie cu mine.
Astept raspuns, va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Venit completare ciubix ciubix Buna ziua.Va rog frumos sa imi precizati daca dupa terminarea perioadei de somaj care acum este compusa din somaj + venit de completare, suma incasata este ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr 36/2013 Anton68 Anton68 Buna ziua.Am fost disponibilizat cu ord 36/2013 de la CFR,un an am primit indemnizatia de somaj+venitul de complectare conform art 8. Mai am dreptul la un an ... (vezi toată discuția)
Ordonanță 36 din 2013 cleo000 cleo000 La terminarea îndemnizației de șomaj iau numai diferență ca salarii de completare sau îmi recalculeaza și iau tot banii care ai luam cu tot cu șomaj.va ... (vezi toată discuția)