avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pe unde-i adevarul ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pe unde-i adevarul ??

Salutare!!
Nu stiu dac am nimerit la locul potrivit, dar ...

Mi se pare ff suparator ca cineva sa te fure si dat in vileag sa ai parte de tupeu marsav si amenintari cu violenta. I s-a intamplat in piata de nenumarate ori, sotiei dar cand am fost si io de fatza ... am zis sa iau masuri.

In fapt furt la cantar ... dovedit .. chemat politia comunitara .. dat declaratie .. facut pv .. amenda 1000 ron.

Acum .. am suspiciunea ca agentii sunt mana in mana cu hotii. Prea relaxat bisnitarul (nu mi-a zis nimic .. nici un apelativ), dupa ce am dat declaratia (in biroul PolComunit ).. fara nr de inregistrare .. fara nimic ... politistii tot ma asigurau ca o sa ia masuri .. bla ..bla. Am cerut sa fiu de fata cand completeaza pv si abia atunci s-a vazut o schimbare de atitudine si au inceput sa se caute de foi cu legi .. chitantiere .. ma rog .. pareau ca desi se plangeau ca toata ziua numai de asta au avut parte .. n-au completat nici un pv.
Plus .. in pv sunt datele hotului .. date chiar de el (pt ca nu avea CI la el), fara CNP ..pt ca desi aveau statie n-au verificat identitatea persoanei; contravenientul nu a avut obiectii si a semnat ..

Alt fapt ciudat .. tipul a declarat ca el nu este vanzator .. ca el doar ajuta peacolo (taraba era a unui srl).

Intrebari: daca tipul nu era vanzator la srl ... poate fi sanctionat pt furt la cantar?
De srl nu tb sa sa ia ca are ca vanzator perosane de aiurea? Stiam ca in piata tb sa ai o serie de acte.
Daca nu i-a fost verificata identitatea este motiv de anulare a pv?

Era necesar sa fiu trecut ca si martor in pv cu toate datele din CI (mai riguros trecute decat hotului) desi acesta a recunoscut si a semnat?

Cum pot io sai verific pe baietii astia daca au intocmit procesul de ochii mei si cu "portita" pt bisnitari sau l-au intocmit corect si hotul intradevar o sa plateasca?

Sper sa nu deranjez cu subiectul .. dar nu cred ca sunt persoane care sa nu se fi plans de nesimtirea bisnitarilor ..
Cel mai recent răspuns: KOLEUSS , utilizator 09:49, 19 Septembrie 2007
E o practica frecvent intalnit la acesti vanzatori din piete sa ne fure. Fiti foarte atenti la pretul/kg pe care il tasteaza la cantarul electronic, noi clientii suntem atenti la pretul final si nu observam ca platim inzecit mai mult. In cazul tau, furtul la cantar este infractiune (Legea 12/1990)si nu contraventie, mergi la Politia Comunitara din sectorul tau si intreaba de dosar,(daca exista) tu fiind parte in acest dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E furt sau nu? ContSters205308 ContSters205308 Ieri dimineata am luat doi lacati de la tarada din piata, iar azi am fost sa-i schim cu uni mai mari ... la care tipa na vrut sa-i mai schibe , pe motiv ( ca ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta in instanta o amenda al carui proces verbal nu a fost semnat? Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ieri am mersi in piata centrala a craiovei,m-am plimbat si la un moment dat am vazut niste pere care erau la un pret scazut si am cumparat si eu.dar cand am ... (vezi toată discuția)