avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete de masa??
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete de masa??

Buna ziua! Intrebarea mea se refera la valoarea tichetelor de masa etc..Dupa cum stim de la 01.07.2010 se impoziteaza si tichetele.Deci trebuie sa trecem pe statul de plata unde se va calcula cele 16 %, pana acuma e clar.Intrebarea mea este, daca se va influenta valorea tichetelor? Parerea mea este ca nu! Dar asi vi curioasa care e pararea Dvs???Numarul tichetelor acordate va fii = cu zilele lucrate ca si pana acuma.Asa-i? Daca are cineva vreo noutate va rog sa scrieti!
Cu multumiri,Anemary.
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 21:09, 9 August 2010
Prindeti tichetele de masa in stat si retineti impozitul. Salariul net va fi mai mic cu 16% din valoarea tichetelor de masa.

Daca doriti sa nu afectati castigul net al salariatului, puteti acorda salariu compensator.

Succes!
In ce cont se vor contabiliza de acum tichetele de masa? Dar cele cadou? Daca se prind pe statul de plata, cheltuiala va fi in 641? #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete cadou Alina Pene Alina Pene Imi puteti spune cum se impoziteaza tichetele cadou din 01.07.2010? Furnizorul nostru de tichete imi spune ca tichetele cadou se impoziteaza integral, asemenea ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun pt salariati fara copii minori ALINA DUMITRASCU ALINA DUMITRASCU Buna seara! Am urmatoarea situatie: Angajator cu 7 angajati, dintre care numai unul are copii minori.Cu ocazia Craciunului s-au acordat prime in numerar de ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)