avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil dupa divort

buna ziua, as vrea sa stiu daca pot schimba numele copilului minor in varsta de 1 an dupa divort daca poate purta numele meu anterior de casatoriei eu fiind mama
ce trebuie sa fac
Sincer nu prea vad multe posibilitati de schimbare a numelui, decat in situatia in care tatal este de acord si va da o declaratie notariala in acest sens.
Daca este de acord...e simplu, urmati pasii aratati mai sus.

Daca nu este de acord puteti cere instantei acest lucru, dar, dupa parerea mea, este si mai improbabil sa reusiti in acest fel.

Cel mai simplu este ca, in cazul in care va casatoriti cu cel caruia copilul ii spune tata, sa incercati adoptia.
Buna ziua.Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.In urma unei relatii de concubinaj,am un copil.Vreau sa stiu,deoarece acesta a fost recunoscut de tata la nastere ,daca legal pot sa ii schimb numele pe numele meu,in hotararea judectoreasca mentionanduse faptul ca, copilul mi se incredinteaza spre educare si crestere,si ca acea hotarare suplineste acordul tatalui in vederea intocmirii documentelor.Pot sa ii schimb numele sa imi poarte numele meu de familie?As vrea sa il schimb..ne numim diferit..tatal nu face parte din viata noastra el fiind casatorit si vreau ca fiul meu sa aiba acelasi nume ca si mine.ce acte imi trebuie?va implor sa imi raspundeti..are deja 7 anisori copilul .Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Pauladavid, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura schimbarii numelui CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 doresc sa imi schimb numele de familie care este procedura si ce acte imi trebuie? multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de fata dupa divort cristina toma cristina toma in urma divortului am ramas, cu acordul fostului sot, cu numele dobandit in urma casatoriei, as dori sa renunt la acest nume si sa revin la numele purtat ... (vezi toată discuția)