avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cu legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cu legea 112

Buna ziua

veau sa cumpar o casa care a fost luata de fostul chirias prin legea 112.

au trecut cei 10 ani de cand a cumparat-o, deci ar avea voie.

are acte cum ca nu e revendicata si ca nu sunt procese pe rol legate de ea.

cat de mare e riscul totusi sa iau o astfel de casa?

multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:22, 4 Noiembrie 2007


NU STIE NIMENI?????
Atentie marita!
In prezent exista o tendinta in justitie de a da castig fostului proprietar (daca acesta apare cu pretentii) in detrimentul cumparatorului pe lg.112., deci poti avea surprize...
Exista o lista a celor expropriati prin D.92/1950 si ai putea sa vezi acolo cam care a fost situatia casei.
Daca exista adeverinta de la Primarie ca nu a fost revendicata si nu exista proces pe rol in legatura cu acest imobil, este foarte bine.
In baza Legii nr. 10/2001 fostul proprietar putea sa o revendice. Nu a facut-o, asa cum reiese din adev. de la Primarie, asa ca chiar daca se mai trezeste vreunul acum sa o revendice, este prea tarziu. A trecut termenul de depunere a notificarilor in baza Legii nr. 10/2001.
Asa cum a spus Kyrradan se poate trezi cu o actiune in revendicare.

si e adevarat ca actiunea in revendicare se poate face oricand, pt ca se invoca imprescriptibilitatea dreptului de proprietate? Indiferent daca termenele date pentru revendicari au trecut?

multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2007
teoma, utilizator

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil legea 112 cristeo cristeo Buna ziua. As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Dorim sa cumparam un apartament. Stim despre el ca a fost achizitionat de proprietar in primii ani ... (vezi toată discuția)
Apartament cu legea 10/2001--- proces primarie - revendicator olivianus olivianus buna ziua, am urmatorea situatie: - parintii mei au stat in chirie, intr-un apartament cu legea 112. - in anul 1999 s-au dus la primarie si si-au exprimat ... (vezi toată discuția)