avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cu legea 10/2001--- proces primarie - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cu legea 10/2001--- proces primarie - revendicator

buna ziua,
am urmatorea situatie:
- parintii mei au stat in chirie, intr-un apartament cu legea 112.
- in anul 1999 s-au dus la primarie si si-au exprimat dorinta sa-l cumpere, primaria a fost de acord.
- in acest sens s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare,
apartamentul fiind achitat integral, prin plata de rate, in decurs de 10 ani, respectiv pana in anul 2009.
- imobilul in care este apartamentul, a fost revendicat de niste persoane din Germania(!?), care nu au reusit sa prezinte documentele legale necesare ptr a beneficia de revendicarea in natura, inclusiv a aprtamentului parintilor mei.
- am intrat pe site-ul primariei la rubrica NOTIFICARI/REVENDICARI. si la capitolul ---evidenta dosarelor administrative legea 10, am gasit pe adresa imobilului unde au stat parintii mei ( ambii au decedat in 2013) ca exista un dosar datat - 2001 - si 2 persoane - tot din Germania -altele decat primi revendicatori.
- tot la aceeasi rubrica am gasit la capitolul ---- evidenta dispozitiilor la dosarele administrative constituite in baza legii 10, pe adresa imobilului , nu s-a completat nicio rubrica din cele 3 existente, cu vreo dispozitie data de primarie . Din acest lucru, pot sa inteleg ca procesul care a fost deschis printr-un dosar in anul 2001 (cum am amintit mai sus) nu a avut nicio faza. Pe surse am aflat ca , revendicatorii nu au putut prezenta niste hartii legal doveditoare ptr revendicare.
...........................
Ma intreb <??>>, in aceste conditii:
-- avem un contract de vanzare - cumparare incheiat legal, toate demersurile privind intabularea , inscrierea in CF fiind efectuate , la ce ne putem astepta ?

Primaria , care are pe rol un proces de revendicare, depus la registratura in 2001, daca pierde procesul ( nu cred ca s-ar stradui sa-l castige), ce se poate intampla cu situatia apartamentului parintilor mei ?
- este posibil ca, primaria, pierzand procesul de revendicare, sa poata sa anuleze contractul de vanzare - cumparare incheiat cu parintii mei , eu fiind acum beneficiarul apartamentului in urma realizarii succesiunii ?
- in momentul cand am facut succesiunea, am obtinut de la primarie certificatul fiscal ca fiind ok, si de asemenea CF fara sarcini.
- daca as dori sa vand apartamentul, este posibil ?

Va multumesc ptr eventualele raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
olivianus, utilizator
Cel mai recent răspuns: olivianus , utilizator 15:36, 27 Martie 2015
Daca datele corespund, vanzarea a fost legala, imobilul a fost inscris in CF si poate fi chiar vandut.
Asta nu exclude posibilitatea de a fi chemati, totusi, in judecata.
multumesc


sper sa reusesc sa explic destul de bine situatia creata si la care as vrea , daca se poate un raspuns.
problema care mi-o pun eu acum, este .....
PRIMARIA va avea un proces ( presupun undeva in viitor - dar deja au trecut 14 ani de cand s-a depus la registratura primariei niste acte de revendicare si nu s-a intamplat nimic - pana cand se mai asteapta de catre compartimentul juridic al primariei sa se deschida procesul si sa se dea o sentinta definitiva ca ------revendicatorul nu intruneste conditiile de revendicare in natura a imobilului) cu un revendicator, pe un imobilul care nu-i mai apartine, dar in numele acestui imobil, respectiv al proprietarilor care au cumparat cu buna credinta aprtamentele, NEINSTIINTAND despre aceasta stare de fapte, pe proprietari.
ce se poate intampla cu proprietarii din imobil,daca , primaria pierde procesul cu revendicatorul?



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii absolute contract legea 112/1995 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Imi permit sa pun o intrebare la urmatoarea speta: In baza legii 10/2001 o persoana indreptatita a initiat o actiune de constatare a nulitatii absolute a ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Cumpar dar nu pot wirtej wirtej am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)