avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator SRL

Un SRL poate sa fie cesionat unei societati nerezidente care sa devina astfel si asociat unic si administrator (bineinteles cu o persoana fizica ca reprezentant in administrare)?
Am cautat in lege si nu am gasit vreo interdictie, dar am inteles ca la registru nu se accepta, doar daca administratorul este o societate diferita de cea care detine toate partile sociale.
Avand in vedere ca o persoana fizica poate fi si asociat unic si administrator nu inteleg de ce acelasi lucru nu se aplica si in cazul acesta.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 00:09, 8 August 2010
Lega nr.31/1990 rep.:
Art. 14
(1)O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
(la data 15-Jun-2007 Art. 14, alin. (1) din titlul II, capitolul I a se vedea jurisprudenta Incheierea nr. 34728 din 15-iun-2007 )
(2)O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.
(3)În caz de încălcare a prevederilor alin. (1) şi (2), statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, precum şi orice persoană interesată poate cere dizolvarea pe cale judecătorească a unei societăţi astfel constituită.
(4)Pe baza hotărârii de dizolvare, lichidarea se va face în condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru societăţile cu răspundere limitată.


Prin urmare Legea 31/1990 rep. va da dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire srl virginia.duta virginia.duta Poate fi infiintat un SRL care areca asociati : persoana fizica X si un SRL , dar persoana fizica X este asociat unic in cadrul SRL - ului ? Care e legea care ... (vezi toată discuția)
Asociat unic strain la un srl roman carabela_anca carabela_anca As dori sa stiu daca o societate cu raspundere limitata romana poate avea ca asociat unic un SRL din alta tara (din UE). Ma poate ajuta cineva cu o baza ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si asociat intr-o alta srl adinaadina adinaadina Buna! Am si eu o intrebare: poate si o pers. asociat unic intr-un srk si asociat (impreuna cu sotul/sotia) intr-un alt srl? (vezi toată discuția)