avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare (intrebare)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare (intrebare)


Intrun proces pe rol partea adversa depune cerere de suspendare pe motiv ca a depus la ICCJ cerere de stramutare a lui. Am solicitat recurs impotriva suspendarii. Cum va fi solutionat recursul avand in vedere ca data primei sedinte a recursului este la inceputul lunii septembrie, iar prima sedinta la ICCJ, pentru stramutare, este la sfarsitul lunii octombrie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 08:18, 27 August 2010
Nu puteti solicita recurs impotriva unei cereri, fie ea de orice natura.
Recursul este o cale de atac impotriva unei hotarari judecatoresti.
Sau poate ati depus intampinare?
Daca s-a depus cerere de suspendare, a fost si solutionata in cadrul sedintei si a fost admisa?
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Eu ramin la prerea ca daca partea adversa a depus o cerere ptr suspendare ptr ca la iccj se cere stramutarea normal ar fi ca , completul de judecata sa nu mai judece cauza respectiva pina la aflrea deciziei ce urmeaza a fi luata de ICCJ .In cazul in care completul de judecata deruleaza procedurile ptr judecata cauzei pina la aflarea deciziei de la ICCJ si presupunem ca s-ar accepta stramutarea cauzei indiferent ce decizii aplica prima instanta risca sa fie casate.Fac aceste afirmatii ptr ca in urma cu un an am intimpinat aceasta problema.Inca ceva nu neaparat ca ceri stramutare cauzei se si aproba iti trebuiesc motive temeinice ptr. a ti se aproba stramutarea.Pa si va urez succes.
nu exista calea recursului impotriva incheierii de suspendare.
Multumesc pentru raspuns
Recursul l-am formulat impotriva hotararii prin care procesul a fost suspendat la Judecatorie.
Recursul se judeca la Tribunal, dar ma surprinde faptul ca in citatie este mentinut numarul dosarului a carei judecata este suspendata si nu s-a primit alt numar pentru alt dosar!
De aceea ma tem ca nu cumva sa se inteleaga , cum ca, recursul este pentru procesul care nu s-a incheiat, ceea ce ar fi ilogic.
De aceea sa platesc taxa de timbru sau nu??
Nu vreau recurs impotriva dosarului a carei judecata a fost suspendata , ci impotriva hotararii care suspenda judecarea dosarului.
Cu multzumiri pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare in camera de consiliu la iccj ..!!!??? ion-alin ion-alin Am facut o cere de stramutare a unui proces si in acelasi timp am solicitat supendarea procesului la instanta respectiva . Am obtinut un certificat prin care ... (vezi toată discuția)