avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozit salariu Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozit salariu Germania

Buna ziua! As avea o intrebare : cat este salariul net in Germania la un salariu brut de 94.000 euro/an in conditiile in care am sotie si un copil? Daca am avea si al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:27, 21 Noiembrie 2010
Din salariul brut veti plati ca. 10% contributia la pensie, ca 8,5-10 % contributia medicala si ingrijire (depinde de casa asigurare) , ca1,5 % contributie somaj.
Anual pentru fiecare adult exista o suma deductibila neimpozabila de ca. 7500 Euro, iar pentru fiecare copil ca. 3750 Euro.
Deductibile sunt si o parte din contributiile pentru asigurarile sociale.
Abia apoi se poate face calculul impozitului, eventual tinand cont si de alte posibile deduceri (costurile cu drumul la lucru, drumurile in Romania in anumite conditii si altele care le puteti afla de la o firma de consiliere fiscala)
Impozitul merge astfel de la ca. 16% pana la 43% din suma ramasa dupa scaderea deducerilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)
Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat altundeva de cateva luni marius_wiz marius_wiz ce plati sunt de platit pentru contract de cesiune drepturi de autor in afara de 10 % retinere la sursa pentru cesionar. sanatate, casa , impozit ? multumesc (vezi toată discuția)
Deducere de impozit florinplaton florinplaton ce este deducerea de impozit si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)