avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea Hotararii Judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea Hotararii Judecatoresti

Buna ziua! Acum 2 ani, pe motiv de violenta, am divortat iar copilul,in prezent de 5 ani),mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare iar tatalui i s-a impus sa plateasca pensie alimentara la minorpensie pe care , dupa divort si pana in prezent a platit-o). Tatal a cerut program de vizitare astfel : in fiecare luna in primul si al treilea week-end la domiciliul acestuia in vacanta de iarna o saptamana , in vacanta de primavara o saptamana si in vacanta de vara doua saptamani. Instanta i-a aprobat intocmai. Pana in prezent, tatal nu s-a interesat de copil nici macar cu un telefon. Week-endul acesta si-a facut aparitia si mi-a spus ca saptamana viitoare vine si il ia pe copil. Intrebarile mele sunt : 1-De unde stiu eu ca daca i-l dau, conform Hotararii, el mi-l mai aduce inapoi, tot conform Hotararii?! 2-De unde stiu eu ca nu imi ia copilul ca sa redeschida proces de Reincredintare minor, iar pe parcursul procesului sa il tina la el pe minor ca sa nu imi plateasca pensia alimentara la copil) asa cum a mai facut cat timp s-a judecat divortul pana cand de-abia am reusit sa il iau cu un executor judecatoresc sub amenintarile lui ca va gasi el o cale sa mi-l ia, ulterior?! 3-Care sunt pedepsele pentru nerespectarea unei Hotarari judecatoresti atat pentru mine cat si pentru fostul sot...ce ni se poate intampla, legal vorbind la amandoi daca nu respectam o Hotarare?!...In speranta ca cineva imi va putea raspunde, eu va multumesc din suflet pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Linka , utilizator 10:51, 10 August 2010
in primul rand, copilul in varsta de 5 ani, nu cred ca va pleca fara dvs cu tatal lui.. va plange si va urla dupa dvs, fapt ptr care, orice om cu bun simt il va aduce urgent inapoi la mamica lui.. poate sta cu el cateva ore in prezenta dvs.. dar altfel nu cred ca se va putea intelege careva cu copilul fara sa fiti si dvs prezenta
Buna ziua din nou! Mai adaug la intrebarile mele de mai sus, urmatoarele : Cum pot sa am incredere ca fostul sot imi aduce copilul inapoi si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa am protectia legii? Sa il pun sa dea o declaratie scrisa in care sa specifice termenul fix cat va tine copilul la el? Sa ii spun sa vina cu un executor ca sa am la mana o hartie in urma careia sa il pot executa?! Ce pot face ca sa fie obligat sa imi aduca puiul inapoi? In speranta ca imi veti putea da un sfat, eu va multumesc, anticipat, din suflet.
Va multumesc pentru raspuns... Tatal ii va aduce jucarii ca sa il momeasca si el, fiind copilas, poate va merge cu tatal. In acest caz, ce ma puteti sfatui? Sa ii cer sa vina cu un executor ca sa am o hartie la mana in urma careia sa il pot executa in caz ca nu imi aduce copilul? Cum ma poate proteja legea daca i-l dau fara un executor? Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Aveti la indemana un instrument legal: plangere penala pt infractiunea de nerespectare a hotararilor de incredintare a minorilor.

cred ca temerile dvs sunt mai mult emotionale decat legale. nu ar fi mai bine sa incercati pt binele copilului sa gasiti o cale de intelegere cu tatal copilului?

Alte discuții în legătură

Custodie comuna - tatal impiedica intoarcerea copilului la domiciliul din sentinta luizaluize luizaluize Am custodie comuna cu fostul sot,domiciliul copilului este stabilit la mine,acum cateva luni am fost de acord ca minorul sa stea o perioada la el,respectiv ... (vezi toată discuția)
Program de vizita alessmari alessmari am divortat de un an jumatate,iar copilul de 3 ani mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie,iar fostul sot are dreptul la vizite lunare,iar in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor bartha ileana bartha ileana anul trecut in iulie am bagat actele de divort, in ianuarie anul curent s-a pronuntat divortul care a fost contestat la curtea de apel Tg Mures unde iar am ... (vezi toată discuția)