Buna ziua! Acum 2 ani, pe motiv de violenta, am divortat iar copilul,in prezent de 5 ani),mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare iar tatalui i s-a impus sa plateasca pensie alimentara la minorpensie pe care , dupa divort si pana in prezent a platit-o). Tatal a cerut program de vizitare astfel : in fiecare luna in primul si al treilea week-end la domiciliul acestuia in vacanta de iarna o saptamana , in vacanta de primavara o saptamana si in vacanta de vara doua saptamani. Instanta i-a aprobat intocmai. Pana in prezent, tatal nu s-a interesat de copil nici macar cu un telefon. Week-endul acesta si-a facut aparitia si mi-a spus ca saptamana viitoare vine si il ia pe copil. Intrebarile mele sunt : 1-De unde stiu eu ca daca i-l dau, conform Hotararii, el mi-l mai aduce inapoi, tot conform Hotararii?! 2-De unde stiu eu ca nu imi ia copilul ca sa redeschida proces de Reincredintare minor, iar pe parcursul procesului sa il tina la el pe minor ca sa nu imi plateasca pensia alimentara la copil) asa cum a mai facut cat timp s-a judecat divortul pana cand de-abia am reusit sa il iau cu un executor judecatoresc sub amenintarile lui ca va gasi el o cale sa mi-l ia, ulterior?! 3-Care sunt pedepsele pentru nerespectarea unei Hotarari judecatoresti atat pentru mine cat si pentru fostul sot...ce ni se poate intampla, legal vorbind la amandoi daca nu respectam o Hotarare?!...In speranta ca cineva imi va putea raspunde, eu va multumesc din suflet pentru raspuns.
Buna seara! Daca fostul sot imi face plangere penala pentru ca nu ii dau copilul la domiciliul lui, cum se poate inlatura aceasta plangere ? Ce se poate face ca sa imi fie inlaturata plangerea penala? Trebuie sa ii dau si lui copilul la domiciliu sau sa ma impac cu fostul sot? Va multumesc, anticipat, pentru raspuns.
Daca va impacati el poate retrage plangerea si invers.
Nu face nimeni puscarie, desi e prevazuta pedeapsa si cu inchisoarea, de obicei se rezolva amiabil. E doar o metoda de a "speria" pe fostul partener sa isi indeplineasca obligatiile legale.
Nu cred ca va faceti bine sa fiti atat de ingrijorata, dati copilul si vedeti dupa aceea ce se intampla.
Succes!
Buna dimineata! Va multumesc mult pentru raspuns. O intrebare mai am, totusi : Ca sa imi retraga plangerea penala voi fi obligata sa ma impac cu el? Alte modalitati de a mi se retrage plangerea penala chiar nu exista? Daca exista, va rog sa imi spuneti care ar fi acele modalitati. Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Sper ca este vorba de o impacare amicala, in nici un caz nu este vorba de o impacare sexuala (gen formarea unui cuplu/ casatorie) adevarat? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Program de vizita
alessmari
am divortat de un an jumatate,iar copilul de 3 ani mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie,iar fostul sot are dreptul la vizite lunare,iar in ... (vezi toată discuția)