Am si eu o intrebare sau mai bine zis o problema. Un proces se poate judeca de 2 ori?
Adica: primul dosar s-a judecat pe fond, in recurs, in apel si eu le-am castigat pe toate, avand astfel o hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu si pusa sub executare silita. In acest dosar am avut calitatea de reclamant. Nemultumit ca a pierdut, partea cealalta a deschis un nou proces, cu acelasi obiect, cerand ceea ce a cerut si anterior, devenind de data aceasta reclamant iar subsemnatul parat. Se poate asa ceva? Practic se judeca de 2 ori acelasi lucru. E normal? E posibil? Ce pot face? Procesul anterior s-a judecat in peste 2 ani de zile, iar la nici 2 luni de la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile de catre Curtea de apel, partea adversa a deschis acest nou dosar pe aceeasi tema si ma gandesc cu groaza ca vor urma inca 2 ani de proces.
Va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat ce as putea sa fac!!! Am mare nevoie de ajutor, pentru ca am termen peste 4 zile.
Invocati exceptia autoritatii de lucru judecat.
Exista autoritate de lucru judecat atunci cand al doilea proces este intre aceleasi parti, are acelasiobiect si este intemeiat pe acceasi cauza.
Exista identitate de parti chiar daca in cadrul proceselor sunt inversate calitatile partilor (primul proces s-a purtat intre reclamantul A si paratul B, iar al doilea intre reclamantul B si paratul A).
invocati asa cum s-a mai scris exceptia autoritatii lucrului judecat, dar la ridicarea ei trebuie sa aveti si o copie legalizata de pe hotararea precedenta cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila