avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident in rupea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident in rupea

suntem victime colaterale, adica, la 21.30 un microbuz a acrosat o caruta iar dupa ce a trecut acesta, o roata de la caruta a venit in noi.ne-a avariat bine, bine masina, am scapat cu viata, nu am mai plecat in concediul propus, iar in urma procesului verbal incheiat de politie a rezultat ca soferul microbuzului este acuzt de omor din culpa si vatamare corporala. a murit femeia din caruta iar barbatul e in spital.
am primit copie de pe asig soferului microbuzului dar nu putem fii despagubiti, nu ne face masina nimeni pana nu se finalizeaza dosarul, adica procesul care poate dura ani buni, ca doar suntem in Romania.
ce e de facut, suntem disperati in dfecembrie am incheiat leasingul si nu aveam vici casco.ne-ar prinde bine niste sfaturi.va multumim
Cel mai recent răspuns: osan_florentina , utilizator 10:58, 11 August 2010
Domnule "nucu$",
Sunteti sigur ca conducatorul (scuzati cacofonia) microbuzului este vinovat de producerea accidentului? Asa cel putin rezulta din mesajul dvs. intrucat numai conducatorii auto au asigurare RCA, carutasul nu.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
cioan a scris:

Domnule "nucu$",
Sunteti sigur ca conducatorul (scuzati cacofonia) microbuzului este vinovat de producerea accidentului? Asa cel putin rezulta din mesajul dvs. intrucat numai conducatorii auto au asigurare RCA, carutasul nu.

Nici dv. sau altcineva nu poate (in momentul de fata) sa acuze pe carutas.Ce se solicita este o modalitate de despagubire, inainte de finalizarea procesului, in baza vinovatiei presupusa de politie, care de fapt a si inmanat RCA-ul victimelor pagubite, pentru a-l folosi (nu pentru amintire)Functie de rezultat, in baza angajamentului asumat, calea despagubirii/reparatiei este cea indicata de norme.In varianta schimbarii vinovatiei in urma procesului, apare posibilitatea despagubirii de Fond (in baza facturilor deja existente) Orice asigurator de buna credinta, considera eventuala varianta Fond, mai sigura decat alta varianta.
nu mai stim ce sa credem dar ne uitam cu prietenul meu peste niste statistici cu privire la despegabirea prin fondul de protectie si procentul e fff mic, adica rata de despagubire este minima.azi urmeaza sa vina de la firma de asigurari sa vada autoturismul si vor deschide dosarul apoi il vor trimite la Cluj daca bine am inteles deoarece acolo este centrul, dar oricum pana nu se solutioneaza cazul in instanta ce facem stam asa cu ea??/
noi foloseam masina pentru locul de munca, pagubele sunt mai mari decat daunele masinii, ne inchidem afacerea pana va fii gata masina????
ce se intampla daca procurorul de caz decide neanceperea urmaririi penale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Masina avariata,vinovatul asigurat la carpatica alexyna alexyna Buna seara! In data de 25 decembrie 2010 am fost lovit la semafor de o masina a carui sofer era beat. Acestuia i s-a gasit o alcoolemie de 0.57 in aerul pur ... (vezi toată discuția)