avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj fara divort

As vrea sa impart cu sotia bunurile dar fara sa divortam.Se poate ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:39, 9 August 2010
Actiunea de partaj in instanta o puteti face doar dupa procesul de divort.
vanzarea intre soti e interzisa prin lege. puteti face un inscris intre dvs si sotie cu doi martori. desi nu prea are valoare legala.
Se poate doar pt motive temeinice.
Puteti sa va impartiti fara divort, dar doar pentru motive temeinice.

Conform prevederilor art. 36 din Codul familie la desfacerea casatoriei, bunurile comune se impart intre soti, potrivit invoielii acestora. Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune, va hotara instanta judecatoreasca.
Pentru motive temeinice, bunurile comune, in intregime sau numai o parte din ele, se pot imparti prin hotarare judecatoreasca si in timpul casatoriei. Bunurile astfel impartite devin bunuri proprii. Bunurile neimpartite, precum si cele ce se vor dobandi ulterior, sunt bunuri comune.

Multumesc pentru raspuns dar as mai vrea sa stiu cum trebuie sa procedez adica trebuie sa o dau in judecata?

Alte discuții în legătură

Partaj florymarghi florymarghi se poate face partajul de comun acord fara a divorta?sau se poate da o declaratie la notar ca unul din soti renunta la tot in favoarea celuilalt?este ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie? elaemma elaemma buna ziua va deranjez si eu cu o intrebare. Eeu detin un apartament cumparat inaintea casatorie dar am muncit impreuna pentru restaurarea lui , as dori sa ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau act notarial? ACM_COSMINA ACM_COSMINA Buna ziua, as dori sa va intreb ce fel de act imi recomandati sa fac inainte de casatorie, act care sa aibe validitate in cazul unui proces de divort. Sa va ... (vezi toată discuția)