avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Vanzare auto catre firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Vanzare auto catre firma

Salut,
Daca am vandut o masina (persoana fizica) catre o firma(persoana juridica) trebuie sa platesc impozit la stat?
Daca da ...cat la suta din suma trecuta in contractul de vanzare-cumparare.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: romyca26 , utilizator 00:13, 12 August 2010
demult n-am mai raspuns cuiva ca nu plateste impozit ...:D

Nu , nu se considera venit impozabil .
Temei legal :
ART. 42

Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII1;
Multumesc frumos......=D>:D
Dar, ATENTIE:
Daca mai vindeti inca una, si inca una, etc.
ADICA va cumparati o alta masina (ca persoana particulara) si o vindeti iar unei firme, apoi veti cumpara alta si o veti vinde altei firme, atunci activitatea aceasta are caracter repetitiv ( e ceva de genul vanzarilor de mai mult de o casa sau un teren TVA-ul ) si avand caracter repetitiv, fiscul va poate incadra la activitate comerciala, si daca din aceste vanzari venturile vor depasi 35.000 euro ( la cursul de la 01.01.2007 Data aderarii) va treziti ca mai datorati si TVA la stat.
E un scenariu usor incredibil, dar adevarat, daca ne gandim ca fiscul l'a aplicat (cum spuneam mai sus) la vanzarea de constructii de catre persoanele fizice ( mai mult de o tranzactie pe an (unii au considerat 5 , in sfarsit...))
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vanzari imobiliare Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu anul trecut am vandut 2 terenuri. pana la urma va trebui sa platesc TVA?Cand? Cui? Notarul nu stie (vezi toată discuția)
Achizitie de la o pers.fizica, pe bordoreu achizitie id_alyna id_alyna Buna ziua! Vreau sa achizitionez pe societate niste bunuri ( care pt mine sunt obiecte de inventar) de la o persoana fizica care declara ca sunt bunuri ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)