Am lucrat la o firma care "comercializeaza" pc-uri timp de 4 luni si am fost concediat in urma cu 3 zile fara preaviz.
De asemenea am fost plecat din oras si nu mi s-a acordat nici un fel de diurna.Si culmea acuma am fost sanctionat cu 30% din salariu, drept urmare mi-au oprit lichidarea.
Nu am fost platie nici ptr perioada de proba si acuma imi spun ca nu am voie sa ma angazes in alta firma cu acelasi profil ptr o perioada de 2 ani ptr ca ma vor da in judecata.
Documentul semnat de mine nu are nici antet si nici o stampila a firmei respective, prin urmare din ce stiu eu inseamna ca nu e oficial.
Daca ma puteti ajuta va rog sa imi spuneti legea ptr. a o putea cerceta mai bine.
Partea buna e ca, daca nu ati incheiat contract de munca, nu te pot obliga sa nu te angajezi la o firma concurenta.
Partea proasta e ca tocmai de asta si-au permis sa te dea afara cu asa usurinta, tocmai pentru ca nu aveai contract cu ei. Mai ai foaia pe care ai semnat-o cu ei si de care pomenesti la inceput? Sau orice alt document care sa ateste ca tu ai lucrat pentru ei?
Sfatul meu sa mergi intins la ITM in raza caruia functioneaza firma si sa expui cazul. Si orice document il ai, care sa ateste faptul ca ai lucrat acolo, e binevenit. Chiar si declaratii de la colegi, daca acestia sunt dispusi sa te ajute, evident.
Sunt curioasa ce vei rezolva. Bafta
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2007 lipo, utilizator
Pai da:)...de cind ma stiu am avut de-a face numai cu smecheri de genu ....si am invatat cite ceva..
Mare parte din clienti imi sunt fosti colegi de scoala, vecini, si prieteni..normal ca au facturile si certificatele de garantie pe care sunt trecut eu.
Am agenda de lucru cu nume de clienti nr de tel., persone de contact...+ ca fiind o firma nu foarte mare lucra cu distribuitori cum sunt RHS, ALINE...si unii din ei ma stiu personal.
De dovedit e cel mai usor...pe mine nu ma incalzeste ca o sa aiba probleme ..ci banii sunt problema....facturile...etc..
Va multumesc inca o data ptr. ajutor.
Daca nu ai CIM incheiat legal este forte greu sa iti primesti toti banii. Poti insa sa le spui ca nu prea au dreptate cu amenintarile si poate vei rezolva problema banilor