avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de propritate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de propritate

Tatal meu impreuna cu sora sa in anul 1978 au renuntat la masa succesorala a casei parintesti si terenului aferent acesteia,250 mp in favoarea fratelui lor.In urma bunicilor au rezultatul dupa revolutie 5 ha de pamant agricol, acest pamant figureaza pe titlul de propritate pe numele celor trei frati. Mentionez ca terenul a fost folosit de cei trei frati in parti egale date in arenda la asociatiile din localitate. Intrebarea mea este:fratele care a primit masa succesorala este indreptatit sa ceara in instanta anularea titlului de proprietate cu terenul arabil si sa se emita unul nou in care sa apara doar el trecut? Dansul motiveaza ca in baza certificatului de mostenitor pe care l-a obtinut asupra casei ii revine si dreptul asupra terenului agricol desi la vremea respectiva nu a facut obiectul mesei succesorale deoarece era colectivizat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:56, 22 Februarie 2017
Nu, nu poate.
Este doar indreptatit sa solicite un supliment la certificatul de mostenitor initial pentru cota de 1/3 din acel teren.
Restul de 2/3 apartine dvs si surorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire+succesiune irimescu_mioara irimescu_mioara bunicul meu a avut 6 ha pamant din care la colectivizare a trecut 3,50ha pe rol tatalui meu. dupa revolutie cand s-au facut titlurile de proprietate tatal meu ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Mostenire niculaen niculaen In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati ... (vezi toată discuția)