avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva pt marfa di import
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva pt marfa di import

cum inregistrez tva pt marfa din import destinata revanzarii?
platesc tva la marfa + adaos comercial, e foarte mult
Cel mai recent răspuns: mleziva_rudolf , utilizator 23:50, 3 Iulie 2012
Dacă este achiziţie intracomunitară - adică marfa provine din UE- nu se plăteşte TVA pentru furnizor, dacă aveţi un cod fiscal valabil în scopuri de TVA precedat de literele RO(adică sunteţi plătitor de TVA), numai la vânzare. Preţul de vânzare se calculează astfel: preţ de achiziţie + adaos comercial + TVA 19%. TVA-ul se calculează în felul următor : preţ de vânzare *19/119.
in luna septembrie am achizitionat pe firma din Germania un autoturism second -hand.Pretul autoturismului afost fara TVA....... pret obtinut in urma prezentari RO-lui valabil al societati .. Daca doresc sa-l revand catre o persoana fizica..cum platesc TVA:la toata suma (pretul integral al masinii) ??sau la marja de profit.(conf legii 152).ex daca pretul de achizitie este de 4000 si o vand cu 4100...se calculeaza TVA la cei 100??.... VA MULTUMESC!
Se plateste pe marja profitului!
buna ziua, ma ocup de o societate care cumpara din china si vinde in franta,ceea ce inseamna 95 % din facturatul societatii.este posibil ca la efectuarea importului sa nu se platesca tva tinand cont ca toata marfa importata este vanduta intro tara din comunitatea europeana ( lic ). care sunt conditiile pentru a nu se plati tva la efectuarea importului?
care sunt conditiile pentru a nu se plati tva la efectuarea importului?

Nici una, locul importului daca este in Franta , locul antrepozitului fiscal acolo se plateste TVA in cond in care TVA-ul este un impozit european si regulile se inaspresc cu fiecare zi

Alte discuții în legătură

Cine plateste tva MetallicA MetallicA Buna ziua! Doresc sa export bunuri achizitionate din China in UE. As dori sa stiu cine plateste TVA in acest caz. Firma mea sau firma din alte state din ... (vezi toată discuția)
Scutire de tva florens florens Buna ziua Am un partener dintr-o tara comunitara (Polonia) care aduce frecvent bunuri prin portul Constanta. Doresc sa stiu cum as putea sa-i fac vamuriea ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)