Dacă este achiziţie intracomunitară - adică marfa provine din UE- nu se plăteşte TVA pentru furnizor, dacă aveţi un cod fiscal valabil în scopuri de TVA precedat de literele RO(adică sunteţi plătitor de TVA), numai la vânzare. Preţul de vânzare se calculează astfel: preţ de achiziţie + adaos comercial + TVA 19%. TVA-ul se calculează în felul următor : preţ de vânzare *19/119.
in luna septembrie am achizitionat pe firma din Germania un autoturism second -hand.Pretul autoturismului afost fara TVA....... pret obtinut in urma prezentari RO-lui valabil al societati .. Daca doresc sa-l revand catre o persoana fizica..cum platesc TVA:la toata suma (pretul integral al masinii) ??sau la marja de profit.(conf legii 152).ex daca pretul de achizitie este de 4000 si o vand cu 4100...se calculeaza TVA la cei 100??.... VA MULTUMESC!
buna ziua, ma ocup de o societate care cumpara din china si vinde in franta,ceea ce inseamna 95 % din facturatul societatii.este posibil ca la efectuarea importului sa nu se platesca tva tinand cont ca toata marfa importata este vanduta intro tara din comunitatea europeana ( lic ). care sunt conditiile pentru a nu se plati tva la efectuarea importului?
care sunt conditiile pentru a nu se plati tva la efectuarea importului?
Nici una, locul importului daca este in Franta , locul antrepozitului fiscal acolo se plateste TVA in cond in care TVA-ul este un impozit european si regulile se inaspresc cu fiecare zi
Alte discuții în legătură
Cine plateste tva
MetallicA
Buna ziua!
Doresc sa export bunuri achizitionate din China in UE.
As dori sa stiu cine plateste TVA in acest caz.
Firma mea sau firma din alte state din ... (vezi toată discuția)
Scutire de tva
florens
Buna ziua
Am un partener dintr-o tara comunitara (Polonia) care aduce frecvent bunuri prin portul Constanta. Doresc sa stiu cum as putea sa-i fac vamuriea ... (vezi toată discuția)