avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DPPD, curricula, Universitatea Bucuresti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DPPD, curricula, Universitatea Bucuresti

Stimati domni,

sunt absolventa a facultatii de Teologie Baptista Litere (univ.Bucuresti, promotia 2003). In anul 2008, am fost obligata sa ma inscriu la cursurile departamentului pentru Pregatirea personalului didactic (DPPD) din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (anul acesta am aflat că nu singura, toți colegii mei au pățit-o ca mine) pentru a mi se echivala niste cursuri pe care Universitatea Bucuresti, facultatea de Teologie Baptista Litere nu mi le-a pus la dispozitie. Precizez ca in perioada 1999-2003 am promovat si cursurile optionale prevazute in curricula din acei ani. Doamna directoare de la DPPD mi-a explicat ca nu am in foaia matricola cursurile respective necesare pentru inscrierea la definitivat. Si doar Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere si Facultatea de Teologie Baptista sunt singurii raspunzatori pentru situatia creata. Am apelat aceste facultati si am vorbit cu doamna secretara care nu a putut sa ma ajute. Aceste facultati puteau sa-mi ofere acele cursuri si echivalari de credite insa doar in Bucuresti, eu fiind angajata si ca profesoara in comuna Sag, fiind si casatorita in Timisoara, ceea ce-mi facea imposibil sa urmez cursurile la Bucuresti. In Timisoara, lucam in acelasi timp la scoala cu clasele I-VIII din Iecea Mare, judetul Timis si mi-era foarte greu sa merg si la cursuri la DPPD UVT si sa predau ca profesor de limba si literatura romana.
A trebuit să predau religia ortodoxă la o clasă de copii ortodocși pentru a mi se echivala creditele. Eu care am terminat Teologie Baptista. Va rog sa-mi spuneti cine se face responsabil de problema creata si daca exista vreo cale prin care sa-mi recuperez prejudiciul. Nu ar fi normal ca urmand studiile unei facultati de prestigiu in Romania (Litere) si promovand toate cursurile puse la dispozitie de catre stafful din conducerea acestei universitati, terminand si primind o diploma, peste cativa ani sa ma trezesc ca nu e de ajuns, ca trebuie sa platesc in plus datorita faptului ca universitatea nu mi-a pus la dispozitie sau nu a considerat necesar alocarea si promovarea acelor cursuri (modulul Psihopedagogic completare, Teologie Baptista).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:57, 10 Noiembrie 2010
Aşa ar fi ideal Elena, ca cel ce a greşit să plătească, însă realitatea în România e alta ...
Modului respectiv este unul optional si se pune la dispozitie in multe facultati. E facilitate, nu un drept.
nici măcar ca opţionale n-au fost la această prestigioasă Facultate de Litere.
E suparator ce vi s-a intamplat.

Eu cred ca nu ati observat (la inceputul anului I) un posibil anunt prin care TOTI studentii erau informati despre:

" Art. 68. - (1) Studenţii şi absolvenţii care optează pentru profesiunea didactică au obligaţia să absolve cursurile organizate de Departamentul pentru pregătirea personalului didactic.

(2) Departamentele pentru pregătirea personalului didactic funcţionează în instituţiile de învăţământ superior, pe bază de regulament, şi au planuri de învăţământ distincte, aprobate de senatul universităţii.

(3) Pregătirea studenţilor, prevăzută la alin. (1) şi (2), se realizează în regimul activităţilor didactice opţionale. Planurile de învăţământ ale departamentului sunt integrate în planurile de învăţământ ale facultăţilor de profil.

(4) Absolvenţilor Departamentului pentru pregătirea personalului didactic li se eliberează certificate de absolvire, pe baza cărora sunt abilitaţi să funcţioneze în calitate de cadre didactice.

(5) Absolvenţii învăţământului universitar pot profesa în învăţământ numai dacă au obţinut certificatul de absolvire menţionat la alin. (4) sau dacă efectuează pregătirea prevăzută la alin. (1) în primii 3 ani de la angajare. "
(Legea nr.84 din 24 iulie 1995 , modificata sicompletata, republicata in M.Of. nr. 606/10 dec. 1999).

Mai mult, studiind 2 specialitati, teologie si litere, cum se face ca nu ati aflat acest lucru, cel putin pentru una dintre aceste specializari?

Daca aveti in carnet notele la optionalele respective, ele exista si in cataloagele de examinare, deci puteati rezolva problema, fara prea mult timp consumat.

De asemenea, in 1999 deja se incheiau contracte anuale pentru oferta educationala Universitatii.

Mult succes!

Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
anele2010, utilizator
si eu am patit la fel, am terminat fac de tologie baptista litere in 2004, acum predau engleza, m-am inscris la definitivat anul trecut si mi-au respins dosarul pentru ca modulul psihopedagogic nu este complet , nu am stiut, acum fac modulul in bucuresti impreuna cu o alta colega care a patit la fel.nu mi se pare nornal ceea ce se intampla, peste tot se spune ca este vina noastra a studentilor ca poate noi nu am facut toate cursurile.in concluzie toata lumea incearca sa se spele pe cap.De ce nu isi asuma cineva responsabilitatea????Trebuie sa fac naveta sambata si duminica pentru a face acest modul ,ma costa mai mult decat salariul pe care il am.De ce ???

Alte discuții în legătură

Incadrare calificat si necalificat bodo4u bodo4u Am terminat o facultate de teologie de 4 ani fara modulul psihopedagogic (deoarece nu mi s-a dat voie de catre facultate, cei de la pastorala nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Ocupare post in invatamant camelia iosif camelia iosif Buna ziua, Pentru a ocupa un post in invatamant( invatamant prescolar sau scolar), am inteles ca trebuie sa am modulul de pedagogie. Pot sa va spun ca sunt ... (vezi toată discuția)
Imtrebare: ce studii sunt necesare pentru a preda in invatamantul gimnazial? matte matte Pentru a preda in invatamantul gimnazial ce fel de studii sant necesare? (vezi toată discuția)