avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numar de inmatriculare expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numar de inmatriculare expirat

am o problema sunt sofer profesionist si am tractat o semiremorca cu numarul de inmatriculare expirat mentionez ca semiremorca este in leasing la ce pedeapsa sa ma astept ?de ce numai conducatorul auto este vinovat oare nu este si obligatia Administratorului firmei sa se asigure ca toate documentele sunt in regula.Eu nu am cazier judiciar si nu am avut asemenea probleme multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters162843 , utilizator 17:25, 14 August 2010
Art.85 din Codul rutier pervede ca este infractiune:
(1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulatie în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Obligatia este a soferului de a verifica documentele , intrucat acesta o pune in circulatie pe drumurile publice .
Pedeapsa este de la 3 luni la 2 ani inchisoare sau amenda penala. Probabil va fi pedeapsa , in raport de circumstantele ce se vor retine .
multumesc pentru raspuns..Din experienta dumneavoastra la ce pedeapsa sa ma astept permisul de conducere pe cit timp va fi suspendat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Numere expirate aldo_nick aldo_nick Cum se probeaza punerea in circulatie a unui autovehicol cu nr expirate ? si daca la data actuala se mai poate pedepsi si cu amenda? (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce se pedepseste conducerea unui autoturism neinmatriculat conform noului cod penal? (vezi toată discuția)