avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general club sportiv non profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

club sportiv non profit

As dorii sa aflu daca contabilitatea se tine in partida simpla ,si daca cheltuielile depasesc veniturile nu se plateste impozit?

Care sint ultimile noutati legislavive ptr.cluburile non profit?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:04, 16 August 2010
Consultati legislatia din domeniu:

Ordinul Ministerului Economiei si Finantelor Nr.1969 din 9 noiembrie 2007 - privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial
Publicat in Monitorul Oficial 846 din 10 decembrie 2007 (M. Of. 846/2007):
Ordinul 1969/2007:
in baza prevederilor art. 4 alin. (1) si (2) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul economiei si finantelor emite urmatorul ordin:
Art. 1. -
(1) Se aproba Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, cuprinse in anexa nr. 1*) care face parte integranta din prezentul ordin.
(2) Reglementarile contabile prevazute la alin. (1) sunt obligatorii pentru asociatii, fundatii sau alte organizatii de acest fel, partide politice, patronate, organizatii sindicale, culte religioase, precum si pentru alte persoane juridice infiintate in baza unor legi speciale, in scopul desfasurarii de activitati fara scop patrimonial, care au obligatia, potrivit legii, sa conduca contabilitatea in partida dubla si sa intocmeasca situatii financiare anuale.
(3) Reglementarile contabile prevazute la alin. (1) se refera in principal la activitatile fara scop patrimonial, inclusiv activitatile cu destinatie speciala, desfasurate de catre persoanele juridice fara scop patrimonial, si in subsidiar la activitatile economice desfasurate, potrivit legii, de catre aceste persoane juridice. Pentru activitatile economice desfasurate, potrivit legii, de catre persoanele juridice fara scop patrimonial, aceste reglementari se completeaza, dupa caz, cu Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene, prevazute in anexa la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 2. - Se aproba Reglementarile contabile privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop patrimonial, cuprinse in anexa nr. 2*) care face parte integranta din prezentul ordin.
___________
*)Anexele nr. 1 si 2 se publica ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 846 bis in afara abonamentului, care se poate achizitiona de la Centrul pentru vanzari si relatii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucuresti, sos. Panduri nr. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca in cazul ONG - urilor exista o contabilitate specifica. De asemenea, as dori sa stiu care sunt documentele ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea unui sindicat acilutim acilutim contabilitatea unui sindicat se tine in partida simpla sau dubla? (vezi toată discuția)
Documente intocmite de o asociatie non profit ionu roman ionu roman as dori sa lansez acest subiect! Poate cineva sa imi spuna ce documente emite o asemenea asociatie * nu ma refer la documente contabile* ? Ma refer aici ... (vezi toată discuția)