avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire telefonica

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu un an, am dat un anunt pe internet, postand si nr meu de telefon. (era vb de un anunt de inchiriere). Dintre persoanele interesate, un barbat m-a sunat de mai multe ori, parand doritor sa inchirieze apartamentul la care ma refeream. Mi-a cerut si alte nr de tel, adresa de mail, id de messenger, ca sa ma poata contacta mai usor. De buna credinta, i-am dat si alt nr de telefon, precum si messengerul. A inceput sa ma sune cu diferite motive, fara vreo legatura cu subiectul anuntului. La un moment dat, a inceput sa ma sune noaptea si sa imi trimita mesaje. Cand a vazut ca nu mai raspund, a trimis un mesaj vulgar. M-am gandit ca se opreste. Dupa o perioada, a inceput iar sa sune ziua, noaptea, de pe nr lui sau de pe alte numere. Am raspuns o data si i-am zis sa se potoleasca, deoarece nici eu, nici sotul meu, nu agream deranjul la care ne supunea. Apoi, de multe ori, i-a raspuns si sotul la telefon, dar inchidea cand auzea alta voce. Ideea e ca nu suna in fiecare zi. Dar cand credem ca s-a potolit, suna iar noaptea, pe la 12, 1, 2, si iar ne deranjeaza. Cateodata am mai si raspuns, deoarece nu cunosteam nr de pe care suna, si iar l-am rugat sa ne lase in pace. Se comporta ca si cum ar fi foarte normal, intreaba de vreme, de serviciu, etc, desi eu ii repet sa nu mai sune. E foarte stresant, mai ales cand suna noaptea si iti imaginezi ca i s-a intamplat cineva cuiva din familie. De curand, suna cu anonimat. O singura data am raspuns, i-am auzit vocea si am inchis. Dar continua sa sune. Am ajuns sa imi fie teama, parca. Din anuntul de pe net are si adresa noastra...Oare am putea sa-l oprim, in vreun fel? E greu sa-mi schimb numerele de telefon, fiind abonamente, si pierd legatura cu niste persoane utile, care nu ma mai pot contacta. Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:22, 15 August 2010
Depuneti plangere la politie,in cuprinsul careia indicati toate elementele de identificare ale faptuitorului.
daca cunoasteti numele celui care va suna puteti face o plangere la politie.ar fi indicat sa sesizati cu o cerere si operatorul de telefonie mobila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)
Inselatorie kouzmas kouzmas buna ziua,sunt kusmas si am o intrebare,fiind plecata din tara prietena mea a apelat la o asa zisa avocata sa o ajute sa lamureasca lucrurile cu o casa luata ... (vezi toată discuția)