avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

Buna ziua. As dori sa aflu cum pot rezolva urmatoarele probleme pe care le am in legatura cu un teren mostenit de la bunicii mei. Si anume:
1.Pe cerificatul de mostenitor, ca si-n hotararea judecatoreasca ce a stat la baza eliberarii respectivului certificat, apar doua greseli: numele sorei mele este gresit(Elena in loc de Liliana)- precizez ca terenul este proprietate in indiviziune; iar cea de-a doua greseala este precizarea gresita a vecinilor de la apus;
2. terenul este plasat in spatele proprietatilor a 3 rude, prin urmare noi nu avem prevazut in mod explicit, printr-un document legal accesul la proprietate. Se fac referiri vagi la un drum de acces in acea hotarare judecatoreasca, dar despre latime si traiectul acelui drum despre cine ar trebui sa-l foloseasca- nimic! Asa incat in prezent nu putem folosi decat un asa zis drum ingust de 2m care trece prin curtea unuia dintre cele 3 rude cu care ne invecinam.
Cum ne sfatuiti sa procedem pentru rezolvarea celor 2 probleme: corectarea erorilor din actele de mostenitor si revolvarea legala a accesului(inclusiv cu mijloc auto-ceea ce e imposibil in prezent) la teren? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
dapetria, utilizator
Cel mai recent răspuns: dapetria , utilizator 22:34, 16 August 2010
1. pentru a putea rezolva erorile din certificatul de mostenitor trebuie ca mai intai sa indreptati erorile materiale din hotararea judecatoreasca printr-o cerere adresata in acest sens instantei care a pronuntat-o; cererea nu se timbreaza.
2. posibil printr-o actiune in instanta prin care sa solicitati o servitute de trecere pe terenul vecinilor, in contradictoriu cu acestia; solicitati efectuarea unei expertize.
avocat Cristina Popescu
solicitati in scris instantei printr-o cerere indreptarea erorilor materiale.
nu inteleg un aspect cum ati dezbatut sucecsiunea pe cale notariala sau pe calea instantei de judecata?
Multumiri pentru toate lamuririle. Precizez ca succesiunea s-a realizat pe cale judecatoreasca, dar ulterior actele de mostenire(plecand de la decizia instantei) au fost elaborate la notariat. Asadar, erorile strecurate in textul deciziei judecatoresti apar si in certificatele de mostenitor. De asemenea, nici in aceste documente nu se fac precizari privitoare la drumul de acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire privind limita de terenuri si caile de acces la terenuri. ContSters231903 ContSters231903 Buna ziua!! Sunt foarte nedumerit si pot sa zic si suparat..Parintii mei au un teren lasat mostenire de catre parintiii lui tata unde si-au construit si ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor anulat parola16 parola16 Buna ziua. Am dezbatut mostenirea din partea bunicului si a bunicii la un notar public, eu fiind singura mostenitoare. Aveam 2 titluri de proprietate: 1- al ... (vezi toată discuția)