avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare CMR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare CMR

Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat pt urmatoarea problema: am incheiat o polita de asigurare privind marfa, iar acum 2 sapt a fost spart camionul care transporta marfa avand o paguba de 20.504 lei. Am sunat la firma de asigurare, ni s-a intocmit dosarul de dauna si ulterior am aflat ca noi va tb sa suportam aceasta paguba deoarece polita era pentru limita de raspundere 50.000 euro, cu fransiza de 10%.
Mentionez ca nu ni s-a spus de aceasta francisa si ce presupune ea, nu exista un contract semnat intre parti, si nici macar polita de asigurare nu este semnata si stampilata de firma noastra-asigurarea a fost incheiata dupa o contactare telefonica in urma unui anunt de pe net si dupa ce am achitat ne-a fost trimisa prin posta-fara alte explicatii vis-a-vis de ce presupune aceasta fransiza.
Oare avem vreo sansa in instanta sa ne recuperam acest prejudiciu? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:53, 10 Septembrie 2010
S-ar putea sa mai aveti o surpriza: furtul nu este cuprins in acoperirea CMR.
Verificati excluderile din conditiile de asigurare.
Sansele dv. de a castiga ceva in instanta sunt fff mici. Chiar daca v-a fost trimisa prin posta trebuia sa va sesizati de inadvertente inainte de a pleca la drum. Acum dupa ce s-a produs evenimentul este cred eu, tarziu. Imi pare sincer rau dar graba nu va ajuta in toate.
Va multumesc inca o data tutoror pt raspunsuri. In viitor tb sa fim mult mai precauti...
Sincer nu va inteleg. Pe de-o parte doriti sa obtineti despagubiri de la asigurator - ceea ce ar presupune un contract incheiat. Pe de alta parte afirmati ca nu ati semnat si stampilat, adica doriti sa evidentiati ca intre dvs si societatea de asigurari nu s-a incheiat un contract de asigurare CMR. Dorind despagubiri de la asigurator recunoasteti ca ati incheiat acel contract, ori asa cum a spus un coleg mai sus... contractul de asigurare este un contract de adeziune, adică acel contract ale cărui clauze sunt prestabilite, în întregime, de către una dintre părti. Cealaltă parte nu are posibilitatea negocierii, ea are, însă, posibilitatea de a accepta respectivele prevederi sau nu. Dacă le acceptă atunci aderă pur şi simplu la contractul respectiv. În măsura în care nu ati fi fost de acord cu prevederile contractuale erati libera să încheiati acest contract la orice altă societate de asigurări. Contractul de asigurare este precum contractul incheiat cu furnizorul de gaze naturale sau electricitate. Sansele dvs de castig tind spre zero. Din pacate... Numai bine.
Sansale dv. sunt practic nule. V- a incantat faptul ca introducandu-va acea fransiza ati platit mai putin dar nu ati luat in calcul eventuale evenimente.V-am mai spus chiar daca v-a fost trimisa prin posta puteati sa o returnati daca nu va convenea ceva.

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa de casa galus galus Buna ziua,am si eu o intrebare:daca ai o asigurare facultativa de casa la o eventuala dauna sub 20000 de euro poti sa nu primesti nimic iar la dauna peste ... (vezi toată discuția)
Fransiza casco- a doua dauna Ana_MariaO Ana_MariaO am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune. Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din ... (vezi toată discuția)
Franciza asigurare daniel_86 daniel_86 Buna ziua numele meu este daniel.m si am o nelamurire eu lucrez ca sofer pe autocamion si zilele trecute sa intamplat sa fiu in anglia si sa mi se taie prelata ... (vezi toată discuția)