Buna ziua!Numele meu este Geanina si sunt casatorita de 3 ani si as dori sa divortez.Am un copil de 2 ani.As dori sa stiu daca justitia in da in primul rand custodia copilului si daca eu sunt plecata la munca in afara dar nu lucrez legal daca tatal copilului poate ataca decizia, in cazul in care obtin custodia celei mici, si poate sa obtina dansul custodia ei.Va rog sa imi raspundeti la aceasta intrebare cat de repede posibil.Va multumesc anticipat
In cazul dumneavoastra , locuind in strainatate , puteti fi reprezentata de un avocat.
Trebuie , insa , sa faceti dovada obtinerii unor venituri, pentru a va creste copilul.Poate exista sustinere materiala din partea unor persoane apropiate.
Copilul are o varsta frageda si necesita prezenta mamei.
Tatal poate exercita , in termen de 30 de zile de la comunicare,calea de atac a apelului sau cea a recursului, cu privire la modalitatea de desfacere a casatoriei sau cu privire la incredintare, insa acest fapt nu inseamna ca pretentiile sale vor fi incuviintate de catre instanta de control judiciar.
Calea de atac a contestatiei in anulare poate fi , de asemenea , initiata.
Revizuirea nu este incidenta in materie de divort.
Separat de calea de atac, daca reusiti d-voastra sa obtineti incredintarea minorului printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila tatal va putea oricand sa formuleze o actiune de reincredintare minor, daca d-lui apreciaza ca s-au schimbat conditiile care au fost avute in vedere de catre instanta, intrucat o asemenea hotarare nu are autoritate de lucru judecat.
avocat Cristina Popescu
daca si tatal isi doreste incredintarea copilului, va fi destul de greu sa obtineti dvs copilul, avand in vedere ca nu stati cu acest copil, care e destul de mic pt a pleca de langa el
Divort
Lacramioara Constantin
Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)