avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitati de functii in asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitati de functii in asociatiile de proprietari

Singura incompatibilitate intre membrii organelor alese, prevazuta in mod expres de legislatia actuala in materie de asociatii de proprietari, este cea din art. 12, sectiunea B - Obligatii, litera i) din Anexa la H.G. nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (M.O. nr. 43/18.01.2008), care stipuleaza ca „nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv”. Cu toate acestea, doresc sa stiu daca, eventual in baza altor acte normative sau principii de drept, pot fi considerate incompatibilitati si urmatoarele: un sot administrator de imobil, celalalt membru in comitetul executiv sau comisia de cenzori ai asociatiei de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 10:54, 17 August 2010
Intr-adevar, acelea sunt singurele incompatibilitati interzise de lege insa, din punctul meu de vedere, in cazul in care o sotul este administrator si sotia este cenzor este un conflict de interese flagrant pentru ca cenzorul il verifica pe administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati in asociatia de proprietari rabuzu rabuzu buna ziua, la asociatia de proprietari a fost ales anul trecut ca presedinte sotul administratorei. am citit normele metodologice din 19 decembrie 2007 de ... (vezi toată discuția)
Sotul este membru in comitetul executiv, sotia este cenzor. Rusty Rusty Conform HG 1588/2007 \\"nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea ... (vezi toată discuția)
Cenzor al asociatiei de proprietari ralubriela ralubriela Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a deveni cenzor intr-o asociatie de proprietari? (vezi toată discuția)