avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Revenire asupra hotararii privind dizolvarea
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Revenire asupra hotararii privind dizolvarea

In cazul in care s-a hotarat dizolvarea voluntara a societatii se mai poate reveni asupra ei? Adica firma isi mai poate relua activitatea? Daca da, in ce conditii, care ar fi procedura, timp, costuri? Sau ar fi mai bine sa se continuie procedura de radiere si ulterior sa infiinteze alta firma?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: malina_13 , utilizator 14:47, 6 Octombrie 2017
Se poate reveni printr-o alta hotarare, care se depune ca mentiune la ORC.Costurile sunt in functie de paginile publicate in MO si celelalte taxe.Oricum nu cred ca mai mult de 400-500 lei.
Buna seara .
Si pe ce motiv se depune a doua cerere, pe motiv de anulare a cererii initiale de dizolvare si a hotararii de dizolvare ?
Suna mai degraba a ,,o razgandire " a cererii initiale de dizolvare .
Fara un motiv anume, nu cred ca este posibila solicitarea anularii dizolvarii,si cu atat mai mult de catre cel ce a initiat-o ,de catre debitor .Eventual prin cai extraordinare de atac .
Marius Bote .
Aveti cumva si un model de hotarare sau puteti sa-mi spuneti ce ar trebui mentionat in hotararea de "revenire"?

Va multumesc
Da, puteti fi linistit se poate reveni asupra dizolvarii. Va dau si temeiul legal:
Art. 231 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata

(1) In caz de dizolvare a societatii prin hotarare a asociatilor, acestia vor putea reveni, cu majoritatea ceruta pentru modificarea actului constitutiv, asupra hotararii luate, atat timp cat nu s-a facut nici o repartitie din activ.

(2) Noua hotarare se mentioneaza in registrul comertului, dupa care oficiul registrului comertului o va trimite Monitorului Oficial al Romaniei, spre publicare in Partea a IV-a, pe cheltuiala societatii.

(3) Creditorii si orice parte interesata pot face opozitie la tribunal impotriva hotararii, in conditiile art. 62.
Deci faceti hotararea, o depuneti la registrul comertului pentru publicarea in Monitorul Oficial. Termenul de la publicare trebuie sa fie de 30 de zile, data de la care puteti sa va reluati activitatea.
Nu cred ca merita sa infiintati alta societate deoarece costurile sunt mai mari.
Daca doriti am sa va schitez si un model de hotarare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
D-le "sad" v-as ruga frumos daca sunteti amabil sa-mi schitati si un model de hotarare. Mentionez ca nu s-a facut nici o repartizare de activ. S-a depus doar hotararea de dizolvare voluntara.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Dizolvare art 235 bordeanu bordeanu In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar de dizolvare andex andex Buna seara. Am o problema si sper ca poate cineva sa ma ajute. Astazi am depus la ONRC un dosar de dizolvare pentru o societate... ceea ce nu trebuia depus. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma botnaru botnaru am o intrebare: firma este dizolvata prin hotarirea Tribunalului la cerea citorva asociati. Cine publica in MO hotarirea? Multumesc. (vezi toată discuția)