avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere sub influenta alcoolului

am fost oprit de o patrula de politie si in urma testarii cu aparatul alcooltest am fost depistat cu o alcoolemie de 0,46 in aerul expirat neconsumand alcool in ziua respectiva. am fost dus la analize si am refuzat pentru ca mam considerat neindreptatit.mia fost data o dovada fatra drept de conducere side atunci nam mai primit nici un raspuns.......nu stiu ce mi se poate intampla.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:06, 18 August 2010
Cu siguranta s-au inceput cercetari cu privire la savarsirea de refuz de recoltare de probe biologice infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Veti fi chemat sa dati declaratii la politie si parchet ...
caisa.marius a scris:

am fost oprit de o patrula de politie si in urma testarii cu aparatul alcooltest am fost depistat cu o alcoolemie de 0,46 in aerul expirat neconsumand alcool in ziua respectiva. am fost dus la analize si am refuzat pentru ca mam considerat neindreptatit.mia fost data o dovada fatra drept de conducere side atunci nam mai primit nici un raspuns.......nu stiu ce mi se poate intampla.Va multumesc

In ultimele 24 de ore , anterior incidentului ati consumat alcool? Va intreb pentru ca sunt situatii in care se consuma alcool tarziu, in noapte pana spre dimineata, dar, daca a inceput o noua zi, nu inseamna ca au disparut efectele alcoolului:(

Eu va sfatuiesc sa va interesati la politie daca aveti dosar penal pentru refuzul de recoltare probe alcoolemie!

Daca va considerati nedreptatit, trebuia sa acceptati recoltarea:fight: era un mod lejer si elegant de a evita hatisul normelor legale!
Potrivit art.88 al.6 din Oug.195/2002 persoana care conduce un autovehicul , testata cu un mijloc tehnic certificat ca avnd o concentratie de peste 0,40mg/l alcool pur in aertul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc omologat si verificat metrologic.
In acest caz sunt incidente disp.art.87 al.5 din aceeasi ordonanta privind savarsirea infractiunii de refuz, impotrivire sau sustragerea conducatorului auto de a se supune recoltarii probelor biologice, infractiune sanctionata cu o pedeapsa situata intre un minim de 2 si un maxim de 7 ani.
Se poate obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, insa o condamnare definitiva in acest sens are ca efect si anularea permisului de conducere, conform art.114 din aceeasi ordonanta.:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice Elemer Kadar Elemer Kadar Când se consideră că ai săvârșit infracțiunea de refuz recoltare probe biologice? Când ți-ai exprimat refuzul categoric în fața ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)