avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubirea la cazul fortuit exista???
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubirea la cazul fortuit exista???

in urma unui accident cu morti,daca vinovatul este scos pe caz fortuit cine imi mai plateste paguba mea?
Nu exista un eveniment cu morti si pagube materiale fara un vinovat. Daca un nebun arunca cu o piatra intr-un lac ceilalti trebuie sa sara dupa ea? Eu consider ca polita RCA acopera paguba intr-un astfel de caz.
[Editat - citeaza un mesaj sters]

1. Povestea lui argumentul ad autoritatem si a pacalelii. Odata am avut in instanta un adversar care se exprima cam la fel (mai putin faptul ca nu mi-a zis ca-s "varza"). Ala credea ca daca ma ataca pe mine o sa castige cauza iar restul argumentelor sale erau tot de genul copy-paste de prin cineva-caruia-i-s-a-publicat-ceva. Dom'le rokar, eu, cu capul meu, nu ma incred in ceea ce scriu altii prin carti ci in ceea ce eu, cu cata ratiune am, gasesc ca este corect si pot sa argumentez. Stiti de ce? Pentru ca daca maine, unul din ilustri, iluminatii, excelentii domni care publica tratate isi schimba parerea va puteti trezi de fraier.
2. Povestea cazului fortuit. Potrivit doctrinei si practicii judiciare prin caz fortuit se intelege fie imprejurare interna care isi are originea in campul de activitate al debitorului fie o imprejurare de origine externa care nu are caracter extraordinar si poate fi prevazuta si evitata cu diligenta si grija de care este in stare omul cel mai capabil.
3. De ce este interesanta povestea cazului fortuit? Pentru ca in materie delictuala exista multe deosebiri intre situatia cazului fortuit si cea a fortei majore iar instantele trebuie sa hotarasca in cele din urma in ECHITATE.Cu alte cuvinte, dupa mintea mea, daca nu exista nici o cauza care sa-l exonereze de raspundere pe cel din vina caruia s-a produs prejudiciul, FIE CULPA LUI ORICAT DE USOARA, urmeaza ca acesta sa-l despagubeasca pe cel care NU ARE NICI O CULPA.
sic cogito
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere penala edelweis08 edelweis08 Prietenul meu este sef de district la un ocol silvic.In contactul colectiv de munca al RNP se prevede ca seful de district raspunde solidar cu pagubele facute ... (vezi toată discuția)
Caz fortuit invmona invmona domnilor fiti mai precisi in codul penal scrie ca e absolvit de raspunderea civila imi da asigurarea banii sau nu? (vezi toată discuția)
Asigurator respins in cadrul procesului penal Aequitas Aequitas Buna ziua, Am fost victima unui accident de circulatie, soldat cu vatamare corporala grava, m-am constituit parte civila in fata instantei de judecata,in ... (vezi toată discuția)