avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari

Buna seara!
Cum procedam cu plata la furnizori care percep in continuare penalitati iar restantierii nu vor sa plateasca decat cotele de intretinere?
Platim valoarea facturii fara penalitati sau integral?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:53, 18 August 2010
integral si penalitatile le imputati restantierilor.. si incasati mai intai penalizarile si dupa aceea intretinerea la zi.. cel putin asa sfatuiesc asociatiile care au cu mine contract si merge treaba ca pe roate
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Petre Enache, Avocat
facturile catre furnizori trebuie achitate integral cu penalitati cu tot. actionati-i in judecata pt cei care nu vor sa plateasca ca sa va recuperati sumele de bani.
Restantierii care pot dovedi ca au venit mai mic de 1000 lei / persoana sunt scutiti de plata penalizarilor, inclusiv la furnizori.
Asociatia, presedintele acesteia sau administratorul, in baza legii 175/2010, sa faca demersurile necesare la furnizori pentru a li se scadea din penalizari acele sume calculate pentru restantierii cu pricina.
E ceva de lucru pentru administratori, dar legea trebuie aplicata!

In rest, pentru ceilalti restantieri se aplica procedura de pana acum - restante si penalizari in paralel, incepand cu cele mai vechi catre cele mai noi sume
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
elga50, moderator
@elga50
BUNA ZIUA,dar normele de aplicare a legii 175/2010,au aparut,eu am vorbit iari la RADET,in legatura cu potentialii restantieri care intra in aceasta categorie,iar raspunsul a fost sec,noi emitem si incasam penalitatile,ca si noi avem de dat mai departe,am sa fac o adresa scrisa catre ei,asta fiind o dovada palpabile catre locatari,o zi buna va urez.
@scrichy
Daca au aparut, dati-ne si noua un link ceva. Eu sunt cu ochii pe aceste norme si nu am vazut ca au aparut. Asa ca o mana de ajutor ar fi binevenita.

Alte discuții în legătură

Cum se aplica legea 175 /2010 cu privire la neaplicarea penalizarilor restantierilor la intretinere lauriancului lauriancului concret.am restante la intretinere si adm. nu vrea sa aplice legea intrata in vigoare la1iulie.platesc in fiecare luna intretinerea plus penalizari dar ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)
Criteriul penalitatilor se aplica si la furnizor ? BEN46 BEN46 S-a incasat de la un restantier o suma mare de bani , iar in situatia activ -pasiv figuram la furnizor cu aceeasi suma de penalitati ... (vezi toată discuția)