avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal

Va rog mult as avea citeva intrebari ref la Partea vatamata dosar penal fara aparator,,lipsa bani =
1.In calitate de ""parte vatamata"" sint obligat//trebuie sa depun la dosar - probe dovezi( 20 - 50 pagini) legate de ""plingerea mea "" usurind astfel MULT munca""celeilalte parti ???
2.Documentele ce se depun - se depun "'tot in dublu exemplar ca in dosar civil???
3.Pe perioada procesului penal,dosarului penal - se suspenda,intrerupe -dosarul de partaj bunuri mobile - PE ROL aflat in faza = final audiere martori ???
Cel mai recent răspuns: ContSters154030 , utilizator 16:34, 18 August 2010
Depinde despre savarsirea carei infractiuni este vorba.
Dati mai multe detalii.
1. Da sunteti obligata, in orice proces exista prezumtia de nevinovatie, deci trebuie sa dovediti savarsirea infractiunii.
2. documentele se depun tot in 2 exemplare, unu pentru instanta, si unu pentru inculpat
Dati mai multe detalii, sa va lamurim mai exact.
partea unui proces, indiferen de natura sa, depune documentele de care intelege sa se foloseasca in atitea exemplare cite parti sint plus unul pentru instanta de judecata. daca intre doua parti sint in derulare doua litigii unul penal si unul civil, cele doua avind legatura, atunci pina la solutionarea dosarului penal se suspenda judecarea cauzei civile. mai precis, daca hotarirea ce urmeaza a fi data in civil este legata de cea data in dosarul penal, dosarul civil se suspenda. daca, insa, cele doua cauze, civil si penal, chiar daca sint purtate de aceleasi parti nu au legatura unul cu altul, ele isi urmeaza cursul procesual separat.
lacramioara_25ani a scris:

1. Da sunteti obligata, in orice proces exista prezumtia de nevinovatie, deci trebuie sa dovediti savarsirea infractiunii.
2. documentele se depun tot in 2 exemplare, unu pentru instanta, si unu pentru inculpat
Dati mai multe detalii, sa va lamurim mai exact.



Sarcina probei revine organelor de urmarire penala.Nu se depun inscrisurile in doua exemplare (este valabil in celelalte ramuri de drept) pt ca u.p. are caracter secret.Nici in cadrul cercetarii judecatoresti inscrisurile nu se depun in doua exemplare. Solicitati instantei civile suspendarea procesului aflat pe rol,dar aceasta nu va fi acceptata decat daca in cauza penala,procurorul incepe urmarirea penala.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
andymaurul, utilizator
Va multumesc mult pt raspunsuri "" TUTUROR ""
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
ContSters154030, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite sammy44 sammy44 In urma unei plangeri penale o societate comerciala a cerut instituirea unui sechestru asiguratoriu . Dosarul a mers mai departe in instanta , inculpatul a ... (vezi toată discuția)
Citatie de la judecatorie ile1075 ile1075 Buna ziua! Am primit o citatie de la judecatorie prin care sunt chemata in instanta , in calitate de parte civila in proces cu x, y si z in calitate de ... (vezi toată discuția)
Ds. civil suspendat - repunere pe rol sau nu ? .... termen ? .... se va pierde ? oanaportar oanaportar - 2 procese civile au fost suspendate intrucat s-a deschis un Dosar penal - 1 proces a fost suspendat - în temeiul art.244 alin(1) ,pct.2 Cod procedură ... (vezi toată discuția)