avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

sotia mea are dreptul la casa daca 3/4 din ea este mostenire de pe urma decesului tatalui meu ,si 1/4 din casa nea fost vanduta de mama mea prin act de vanzare -cumparare
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:32, 18 August 2010
Bunul mostenit este un bun propriu iar sotia dvs. nu are dreptul la partaj.
Insa partea care v-a fost vanduta dvs. in timpul casatorie se partajeaza daca in momentul vanzarii dvs. erati casatorit.
are dreptul la jumatate din patrimea pe care v-a vandut-o mama dvs. avand in vedere ca detineti o cota mult mai mare decat dansa, in cazul unui partaj, va va fi atribuita dvs, cu plata sulta catre sotie pt cota dansii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelãmurire faþã de o succesiune. kanai kanai Bunicul meu a decedat acum ceva vreme, neexistand un testament, singurii moştenitori sunt mama şi mama ei vitregă, (soţia bunicului la data decesului). Ca ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Cota parte din actiuni petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna seara. As dori sa ma ajutati intr-o problema. . Tatal meu a divortat de mama mea, s-a recasatorit dar cu noua sotie nu au avut copii.De curand a decedat ... (vezi toată discuția)