avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovarea functionarilor publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovarea functionarilor publici

Intr-un articol aparut prin luna februarie 2006, pe AVOCATNET, d-na/d-ra Ana Cioriciu dezbatea problema promovarii in grad, a functionarilor publici, ca urmare a finalizarii studiilor de masterat sau doctorat. Recitind O.G 6/2007, care reglementeaza salarizarea functionarilor publici, am observat ca art. 9, alin 2 ar putea prevede o astfel de promovare. In vederea respectarii legii, am facut o adresa, de fapt institutia unde lucrez a facut o asemnea adresa catre A.N.F.P., prin care solicitam acordarea avizui in vederea transformarii postului pe care sunt incadrata, din gradul asistent in gradul principal. Surpriza a venit cand acesta institutie ne-a raspuns, spunandu-ne ca art. 9, parca, din Legea nr. 188/1999, prevede ce clase sunt la nivelul functiilor publice, iar ca urmare a terminarii studiilor de masterat nu se poate infiinta o alta clasa.Deci un raspuns care nu avea nici in clin nici in maneca cu ceea ce noi am cerut. Am incercat sa explic cat mai pe scurt problema, iar acuma vine intrebarea din partea mea si as avea mare nevoie de ajutorul vostru. Ati mai intalnit o astfel de situatie? Aveti vreo hotarare a instantei cu privire la ea ? Daca da va rog foarte mult sa mi-o transmiteti si mie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 21:14, 4 Octombrie 2007
(2) Promovarea, in conditiile legii, a functionarilor publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, se face prin transformarea postului pe care acestia sunt incadrati, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Funcţiile publice se împart în trei clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii medii liceale, absolvite cu diplomă.
Art. 9 alin. (2) se refera la avansarea dintr-o clasa inferioara intr-una superioara, in urma obtinerii unei diplome de de licenţă sau echivalentă.
Dvs. sunteti deja functionar public clasa I, iar o clasa superioara acesteia nu exista, cum bine au zis cei de la ANFP.
Dvs. doriti sa avansati intr-un grad superior, dar aceasta nu realizeaza in urma absolvirii studiilor de masterat, ci pe criterii de vechime.
Cititi in acest sens legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata.

masteratul va foloseste si este necesar in cazul in care doriti sa ajungeti sef serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Transformare post vacant janina drula janina drula care este procedura pentru transformarea unui post vacant cu studii medii intr-unul cu studii superioare la serviciul de evidenta a persoanei din cadrul unei ... (vezi toată discuția)