avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Microintreprinderile au din nou impozit pe venit 3%
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Microintreprinderile au din nou impozit pe venit 3%


[ link extern ]
Microintreprinderile au din nou impozit pe venit de 3 procente

Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor a aprobat, luni, reintroducerea impozitului pe venit de trei la suta pentru microintreprinderi. Din cauza lipsei cvorumului, nu s-a putut elabora un raport al proiectului legislativ, aceasta urmand sa fie aprobat in sedinta urmatoare a Comisiei. De asemenea, s-a aprobat ca termenele pentru plata penalitatilor obligatiilor fiscale de microintreprinderi sa fie extinse de la 30 de zile, la 90 de zile, pentru plata penalitatilor de 5%, iar de la 90 de zile la 180 de zile pentru penalitatile de 15%.

Nivelul dobanzii pentru intarzierile la plata a fost stabilit la 0,03 % pe zi. Tot luni, in cadrul Comisiei de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor a fost abrogat impozitul minim platit de microintreprinderi.

Renuntarea la impozitul minim a fost mentionata si de premierul Emil Boc, in urma cu cateva luni. "Se elimina impozitul minim incepand cu aceasta toamna. Am apreciat si am spus de mult ca acest impozit minim si-a produs efectul pe care l-am dorit si in aceasta toamna va fi eliminat", a declarat Boc, citat de hotnews.ro. Masura ar putea intra in vigoare de la 1 octombrie sau de la 1 noiembrie, au precizat sursele oficiale.

Impozitul minim a fost introdus la 1 mai 2009, fiind cuprins intre 2.200 lei pe an (echivalentul a 500 de euro), pentru firmele cu venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (aproximativ 10.000 euro), pentru societatile cu venituri de peste 129 milioane lei.

Alte discuții în legătură

Statul baga in buzunar 137 euro nejustificat bastinasamarat bastinasamarat [b]Referitor la grila de impozitare forfetara, vreau sa va atrag atentia asupra unei erori din care statul incaseaza bani necuveniti:[/b] La primul prag de ... (vezi toată discuția)
Impozit minim BARBU ANA BARBU ANA Ma puteti lamuri si pe mine in legatura cu acest impozit minim,firma la care lucrez a inregistrat pierdere in primul trim din 2010,dar am platit impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar si la firme cu profit care au platit impozit?? molnarjoe molnarjoe AM O INTREBARE FIRMA ARE RULAJ DE 635 000 LEI, LA CARE A FOST 32000 LEI PROFIT, SI S-APLATIT CEI 16 % PE EI LA STAT. ACUMA TREBUIE SA MAI PLATESC 2000 DE ... (vezi toată discuția)