avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declararea concediu medical la CASMB
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declararea concediu medical la CASMB

Buna ziua, am nevoie de lamuriri in privinta ordinului 430/11.05.2010, referitor la concediul medical.
Am inteles ca angajatului ii revine obligatia ca in termen de 24 de ore de la data intrarii in medical sa instiinteze angajatorul de acest lucru, insa acum nu stiu si nu sunt suficient de lamurita in privinta termenului in care trebuie sa transmit eu ca angajator la CASMB lista persoanele aflate in incapacitate de munca(cea de pe site-ul lor in care se trec CNP-ul, data intrarii in CM, data iesirii din CM, tipul:initialsau continuare, numele medicului, codul parafei si unitatea emitenta).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:11, 18 August 2010
Trebuie sa trimiteti mai departe de indata ce aveti lista cu salariatii aflati in concediu medical, intrucat pe durata concediului medical contractul individual de munca al acestora se suspenda.
ORDIN nr. 430 din 11 mai 2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/200
25. Articolul 81 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 81. - (1) Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
(6) Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-
am inteles, multumesc, insa am o situatie in care angajatul se afla in spital, internat, medicul i-a spus ca-i va acorda CM cu data de 11.08.2010, teoretic azi este ultima zi in care pot sa declar concediul, dar nu i-a spus si cate zi de Cm va avea, am inteles ca ii va acorda medicalul la iesirea din spital. eu acum cum pot sa procedez daca nu am toate datele?
Daca cititi aliniatul 6, ce date trebuie sa aveti?...#-o

1. Aparitia starii de incapacitate - angajatul este in concediu medical
2. Lista persoanelor in incapacitate de munca - numele si prenumele salariatului bolnav
3. Numele si prenumele medicului si denumirea cabinetului/spitalului

NUMAI ACESTE INFORMATII trebuie sa va fie comunicate de salariatul bolnav, si dvs. sa le inaintati mai departe.

CJAS poate sa isi confectioneze orice model de raportare in care sa va solicite si luna de pe cer:angry:, dar sa va arate inainte textul de lege care va obliga la acest lucru!X-(...
Daca exista, ar fi trebuit afisat pe site langa model, nu?...
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale. la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la ... (vezi toată discuția)