avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parti comune asociatia proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parti comune asociatia proprietari

In cazul in care se reabiliteaza termic un intreg condominiu, cheltuielile se repartizeaza pe cota parte indiviza?
In cazul in care fiecare proprietar isi finanteaza individual reabilitarea termica, evident cheltuielile sunt suportate de fiecare in parte corespunzator cu suprafata fatadei reabilitate a apartamentului sau. Proprietarul care locuieste intr-un apartament ce are pereti exteriori in lateralul condominiului, in cazul reabilitarii termice individuale, poate fi scutit de la plata altor cheltuieli referitoare la reabilitarea altor parti aflate in proprietate comuna, pana la congruenta sumei corespunzatoare cotei parti indivize aferent acestui apartament? Exemplu: Daca fatadele laterale sunt considerate parti comune si eu am achitat integral reabilitarea termica a acestora fiind peretii laterali ai apartamentului meu, pot fi scutit de la plata, in cazul in care asociatia reabiliteaza termic cornisa blocului, pana la congruenta sumei care mi-ar fi revenit de plata daca s-ar fi calculat conform cotei parti indivize?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:37, 18 August 2010
Nu va incurcati cu bucatele care se compenseaza unele cu celelalte.

Adunati sumele de la fiecare lucrare si apoi totul impartit pe cota-parte indiviza.
Sau fiecare lucrare impartita pe cota-parte indiviza, deoarece tot ce se repara este proprietate comuna si fiecare proprietar are o cota-parte indiviza in conformitate cu care plateste proportional din cheltuielile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantarea proiectelor de reabilitare a fatadelor blocurilor - l153/2011 Gaby811 Gaby811 Buna seara, As dori sa aflu si eu niste pareri referitoare la modul in care interpretati prevederile legii 153/2011 coroborate cu HG 1588/2007. In speta, in ... (vezi toată discuția)
Contributie plata izolare termica nedumeritus nedumeritus Se doreste reabilitarea termica a unui bloc de apartamente. Exista apartamente situate catre interiorul blocului, care au vedere la fatade si apartamente in ... (vezi toată discuția)
Calculul defalcat al cheltuielilor in urma imbunatatirii termice dorin_bi dorin_bi Exista doua tabere: - cei care doresc sa se imparta egal indiferent de cota indiviza si conform legii printr-o hotarare a adunarii generale a asociatiei ... (vezi toată discuția)