avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... la granita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

la granita

Am o prietena care lucreaza in Germania si ma rugat sa-i aduc si pe baiatul ei in vizita pentru citeva zile cind o sa merg eu. Care sunt acte de care am nevoie pentru a trece granita, avind in vedere ca baiatul este minor de 9 ani si este in custodia ei, ea fiind divortata. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 22:27, 18 August 2010
Trebuie sa aveti la dvs pasaportul minorului, hotararea de incredintare minor cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si procura speciala din partea mamei prin care va imputerniciceste sa iesiti din tara cu minorul.
Aveti nevoie de :
-sentinta definitiva prin care i s-a incredintat prietenei dvs spre crestere si educare copilul minor;
-declaratia acord a mamei cu privire la calatoria copilului minor cu dvs in strainatate
-certificatul dvs de cazier judiciar valabil
-documente de calatorie individuale , a dvs ( pasaport sau CI ) si a minorului ( pasaport )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minori catalinlg catalinlg spuneti-mi va rog ce acte imi trebuie la iesirea din tara in cazul in care imi trimit copilul in ungaria cu bunicii? sunt tatal copilului si in urma ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)