avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de ce nu somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de ce nu somaj?

Doresc sa ma ajute cineva; sotia mea a fost in concediu o saptamina la revenire a primit un preaviz in care i se aduce la cunostintia ca activitatea societatii se restringe , ea nu a semnat acel preaviz, acum a primit preavizul prin posta . Nu inteleg ea nu poate beneficia de somaj avind 3 ani vechime la firma si nu a beneficiat niciodata de somaj. La art 3 scrie in felul urmator; motivul de drept al concedierii il constituie art.65 din legea nr .53/ 2003 -codul muncii
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 19 August 2010
Va beneficia de somaj,in temeiul art.67 din L.53/2003,care ne arata ca salariatii la care face referire art.65 au dreptul la somaj.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
andymaurul, utilizator
Codul Muncii :Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Daca in previzul sotiei scrie ca este concediata conf art 65 ( 1) beneficiaza de somaj.
art 65din legea nr .53/2003 poate beneficia de somaj ? de ce nu firma a dat o direct in somaj? firma poate angaja pe alt cineva acum in locul ei?
Nu,nu poate angaja pe nimeni,sa mearga la firma pt.clarificarea situatiei.
In preaviz scrie ca 4 ore pe zi trebuie sa te prezinti dar patronul ia interzis sa ma lucreze ceva , sa se plimbe prin curte i sa spus iar ea nu mai fost de 2 zile la lucru ce se poate inimpla?

Alte discuții în legătură

Conflict munca dany.ctyn dany.ctyn patronii mei desfinteaza societatea si ne cere sa facem o cerere de demisie pe motiv ca unul dintre ei infiinteaza in cateva zile o noua societate si ne va ... (vezi toată discuția)
Preaviz intrerupt de angajator ZuuM ZuuM am o problema cu angajatorul meu . dupa ce am fost concediat cu art.65din legea nr53/2003 si dat in preaviz , se gandeste sa ma cheme inapoi cand mai aveam 6 ... (vezi toată discuția)
Preaviz fara dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj eremieaelena eremieaelena Buna seara, Sotul meu a lucrat 10 luni la o firma care s-a desfiintat si a fost infiintata alta,iar dupa o luna s-a desfiintat postul si firma ii acorda doar ... (vezi toată discuția)