avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu jumatate de norma

daca ma angajeaza cu 4 ore pe zi
imi merge vechimea, ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 28 Octombrie 2011
Art. 103. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru
1. Stagiul de cotizare pentru pensie este considerat integral.
2. Este luat in calcul si stagiul de cotizare pentru sanatate.
3. Pentru somaj stagiul de cotizare este proportional cu timpul normal de lucru de 8 ore pe zi.
daca ma angajeaza cu jumatate de norma
ce salar minim poate trece in cartea de munca... 670 lei sau mai putin?
dmhyou a scris:

daca ma angajeaza cu jumatate de norma
ce salar minim poate trece in cartea de munca... 670 lei sau mai putin?

In principiu, se poate trece orice salariu, dar nu mai putin de 335 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca dory2014 dory2014 Buna ziua ! Am un salariat care are program de 4 ore/zi pentru studii , in perioada de dinainte de 2001 . De asemenea,am si o salariata cu program ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Iulian MANEA Iulian MANEA Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)