avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorilor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorilor tatalui

care sunt conditiilede incredintare a copiilor minori tatalui si decaderea din drepturile parintesti a mamei
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:48, 21 August 2010
Oy-vey! Nu exista ceea ce cereti dumneavoastra! Ar trebui ca instantele sa faca diferenta intre sexul parintilor ceea ce ar fi cu totul absurd.
Codul familiei
art. 109-112

Dacă sănătatea sau dezvoltarea fizică a copilului este primejduită prin felul de exercitare a drepturilor părinteşti, prin purtare abuzivă sau prin neglijenţă gravă în îndeplinirea îndatoririlor de părinte, ori dacă educarea, învăţătura sau pregătirea profesională a copilului nu se face în spirit de devotament faţă de România, instanţa judecătorească, la cererea autorităţii tutelare, va pronunţa decăderea părintelui din drepturile părinteşti.
Citarea părinţilor şi a autorităţii tutelare este obligatorie.
Decăderea din drepturile părinteşti nu scuteşte pe părinte de îndatorirea de a da întreţinere copilului.
Autoritatea tutelară va îngădui părintelui decăzut din drepturile părinteşti să păstreze legături personale cu copilul, afară numai dacă, prin asemenea legături, creşterea, educarea, învăţătura sau pregătirea profesională a copilului ar fi în primejdie.
Instanţa judecătorească va reda părintelui decăzut din drepturile părinteşti exerciţiul acestor drepturi, dacă au încetat împrejurările care au dus la decădere, astfel încât, prin redarea acestor drepturi, creşterea, educarea, învăţătura, pregătirea profesională şi interesele patrimoniale ale copilului nu mai sunt în primejdie.

Cu privire la sansele tatalui s-a scris mult.
Depinde de foarte multe lucruri.
In mod special varsta minorului si lipsa mamei la proces va da sanse la incredintarea minorului.
Celelalte aspecte sunt teribil de discutate si discutabila.

Cu decaderea din drepturile parintesti nu aveti sanse.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu zic ca depinde de pozitia mamei in proces, de varsta copilului, de ancheta sociala, de probele pe care le administrati etc. Din felul in care ati pus problema, eu inteleg doua lucruri:ori mama a parasit copilul sau i-a pus grav viata in pericol, ori dv. o urati asa de tare incat ati face absolut orice ca ea sa sufere.
sunt doua actiuni cu obiecte diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor in privinta custodiei maria.cimpeanu maria.cimpeanu Buna! As avea si eu o intrebare. Care sunt sansele de primire a custodiei unui minor in varsta de 3 ani de catre tata in conditiile in care mama a parasit tara ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)