avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diplomele de licenta eliberate de Universitatea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diplomele de licenta eliberate de Universitatea "SPIRU HARET"

Scandalul la zi intre licentiatii Universitatii "Spiru Haret" si aceasta universitate, MECTS si Universitatea "Spiru Haret" referitor la nerecunoasterea diplomelor de licenta eliberate in 2008 si respectiv 2009(diplome care inca nu s-au eliberat), este problema majora care ne preocupa pe prea multi in acest moment. Am sustinut examen de licenta in 11 iulie 2009 si am primit pana la eliberare diplomei o adeverinta eliberata de universitate, pe baza careia am fost incadrata ca profesor pentru invatamant preprimar si salarizata corespunzator. Mentionez ca sunt titulara in invatamant si am o vechime de 34 ani.Am urmat Facultatea de Psihologie Pedagogie a Universitatii "Spiru Haret", sectia Pedagogie.In fiecare an facultatea a intocmit cu noi contracte de studii, am platit la zi taxele, am sustinut examenele cu buna credinta, negandind macar niciodata ca s-ar putea ca totul sa fie in afara legalitatii.In 2009 a fost elaborat un ordin de ministru in care d-na Andronescu spunea ca ar fi probleme cu legalitatea acestei institutii de invatamant superior, dar noi eram deja licentiati.A urmat o perioada de liniste, in care MECTS ne-a recunoscut legalitatea diplomelor si adeverintelor, si cum am spus mai sus, am fost avansati in functii si salarizare. Acum, cu ocazia examenelor de titularizare in invatamant, a izbucnit din nou conflictul. Universitatea ne cheama la un examen de "relicentiere", sa mai sustinem odata examenul de licenta, ca sa fim recunoscuti de MECTS si inca nu ne elibereaza diplomele de licenta, conditionand eliberarea lor de sustinerea acestui nou examen.Noua, dascalilor ni se spune ca vom fi retrogradati si va trebui sa inapoiem banii.As dori sa stiu daca este legal sa organizezi examen de "relicentiere"(personal nu cred ca mai exista asa ceva), daca e legal ca MECTS sa nu recunoasca aceste diplome, mai ales ca pentru o perioada le-a recunoscut si retribuit caorespunzator.Mai dorm sa stim ce trebuie sa facem ca sa obtinem in instanta drepturile noastre, daca avem sanse de castig, deoarece suntem un grup de 30 de cadre didactice din Timisoara care vrem sa ne obtinem drepturile actionand in acest mod.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:39, 20 August 2010
Quod nullum est, nullum producit efectum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relicentiere universitatea "spiru haret" educatoarea educatoarea Sunt licentiata in Stiinte ale Educatiei la Univ. \"SPIRU HARET\", promotia 2009, forma de inv. ID.Chiar daca MECTS a recunoscut aceste studii in toamna, de ... (vezi toată discuția)
Baza legala repetare examen licenta ush crissn crissn Buna ziua.De o saptamana, de cand am aflat de aberatia \"relicentierii\" nu mai am liniste.Sunt absolventa a USH promotia 2009 la CIG-FR.Am citit anuntul ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)