avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs-conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs-conflict de munca

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
In luna Mai tribunalul a decis in favoarea mea, anulind decizia de concediere solicitind angajatorului sa plateasca toate drepturile banesti de care as fi beneficiat de la data deciziei de concediere pina in luna Mai (a trecut un an de cind ne tot prezentam la tribunal...)
Angajatorul a facut recurs si am o noua prezentare in Septembrie.
Intrebarile mele sint:
1. In timpul sedintei, la recurs, pot sa solicit prelungitea termenului de calculatie a sumei modificind data de Mai in Septembrie? Consider ca angajatorul a folosit recursul si pentru a prelungi nejustificat perioada si totusi au mai trecut 3 luni de la prima decizie a tribunalului si pina cind se va solutiona si recursul.
2. Care sint sansele angajatului sa cistige la recurs?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 19:06, 21 August 2010
Trebuia sa solicitati (daca nu ati facut-o) in prima instanta plata drepturilor banesti pana la repunerea in situatia anterioara emiterii deciziei de concediere .
Cat despre sansa acesta tine de relativitate :D .
1. Nu puteti obtine mai mult, respectiv plata respectivelor drepturi s pentru durata cat duraza recursul, in aceasta cauza. Puteti face actiune noua pentru plata respectivelor luni. In executarea silita veti primi insa sumele indexate cu indicele de inflatie.
2. Nimeni nu va poate da o proportie a sanselor de castig, dar daca sentinta primei instante a fost legala, temeinica si fondata, atunci instanta de recurs va pastra sentinta respectiva in totalitatea sa.
Daca ati cerut si reintegrarea pe postul detinut anterior concedierii, iar daca in recurs nu se intampla ceva "necurat" atunci veti primi drepturile banesti de la concediere pana la reintegrarea efectiva, daca nu ati cerut reintegrarea veti primi drepturile banesti de la concediere pana la pronuntarea sentintei de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi ma invatati cum poate fi atacata hotarare judecatoareasca irevocabila. Este un litigiu de munca.-concediere ilegala cf.art. 65.1(din ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)