avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incredibil!!! certificat medico legal 8-9 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incredibil!!! certificat medico legal 8-9 zile

In data de 14.07.2010 am fost atacata de un individ care a intrat la mine in curte cu un cutit in mana cu care intentiona sa mi-l infiga in abdomen. eu efectiv m- am pomenit cu el in fata mea si prima reactie a fost sa opresc cutitul apucand lama cu mainile, drept urmare m-am ales cu o taieturi in palme destul de profunde(cusatura a fost in doua straturi). am reusit sa fug pe strada si am cerut ajutor tuturor oamenilor care imi ieseau in cale,in zadar, toata lumea se uita socata ca eu eram plina de sange iar agresorul continua sa fuga dupa mine cu cutitul in mana si nimeni nu suna la apelul de urgenta,norocul meu a fost ca un domn s-a oprit si m-a dus la spital,de acolo a fost anuntata politia. agresorul a fost ridicat de catre politie dupa 2 ore de la incident, timp suficient incat agresorul sa aiba timp sa isi ascunda cutitul si telefonul meu mobil care imi cazuse in curte si pe care el l-a luat.l-au audiat la politie si dupa 1 ora i-au dat drumul. eu am avut doar 2 zile de spitalizare iar certificatul medico legal l-am scos tot in ziua externarii( plangerea penala am facut-o tot in aceea zi) si surpriza ...8-9 zile de ingrijiri medicale.au trecut aproape 6 saptamani iar eu nu ma pot folosi nici acum de maini,am insotitor 24 din 24.spuneti-mi va rog, pot contesta certificatul medico legal? MULTUMIRI ANTICIPATE!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:22, 13 Decembrie 2010
Solicitati efectuarea unei expertize medico-legale; dar puteti sa mergeti si la serviciul de medicina legala care v-a eliberat initial certificatul si sa solicitati prelungirea numarului de zile de ingrijiri medicale.
avocat Cristina Popescu
Ar putea fi vorba de tentativa de omor, caz in care nr de ingrijiri medicale nu ar avea mare importanta.
Il cunoasteti pe acest individ?
se poate contesta, deoarece zilele de ingrijire se acorda pana cand nu veti mai avea probleme, din cauza plagilor, mergeti la SML si cereti reexaminarea dvs.
ati facut plangere penala pt tentativa de omor? aici s-ar incadra fapta dupa cum relatati.
da, il cunosteam pe acel individ, de fapt el ma amenintase in nenumarate randuri ca o sa ma omoare si chiar facusem plangere la politie in acest sens insa politia mi-a spus ca daca nu am martori care sa sustina declaratia mea nu am mari sanse, si mi-au recomandat sa nu merg singura pe strada(asta am si facut), numai ca acel ``OM``, a intrat in curtea mea sarind gardul si m-a atacat. as vrea sa va intreb...din surse sigure am aflat ca o sa-si scoata un certificat de la un psihiatru, precum ca la acel moment nu era in deplinatatea facultatilor mintale(iar asta nu e deloc adevarat),este posibil sa nu mai fie cercetat penal avand un astfel de certificat?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor catalinvasile catalinvasile va rog sa ma lamuriti intr-o problema in luna ianuarie tatal meu in varsta de 60 de ani a fost lovit cu un box de un vecin in curtea mea ,eu am intervenit si ... (vezi toată discuția)
Tentativa de crima ralucaanda ralucaanda Buna ziua.In data de 15-12-2011 fostul meu prieten m-a asteptat in curtea scolii unde invata sora mea de 11 ani,cu probleme speciale.Eu imi duceam sora la ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor geo_geo geo_geo am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi ... (vezi toată discuția)