avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament ipotecat

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati!
Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile!
Va rog sa imi spuneti ce este de facut!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: popamaryi , utilizator 11:32, 2 Septembrie 2010
procedura nu este diferita, doar ca trebuie sa fiti atent la datoria pentru care este ipotecat ca sa puteti face diferenta.
adica ce trebui sa fac mai exact?
Proprietarul a zis ca trebui sa mergem la acelas notar care a lus ipoteca pe apartament si ca nu putem merge la altu
mai am o problema sunt casatorita iar parinti sotului meu sunt de la tara si cam invechiti dar oameni buni,ideea este ca traiesc cu spaima ca odata ne vom desparti si nu vrea sa puna apartamentul pe numele sotului meu pt a nu beneficia si eu in cazul in care doamne fereste ne vom desparti
Exista freo cale prin care sa treaca apartamentul doar pe numele sotului meu si in cazul uneu despartiri sa nu pot beneficia eu de nimic?
Ei vor sa il treaca pe numele lor de frica si noi suntem disperati sa gasim o cale pt a nu avea eu dreptul,pt ca sotul meu mai are 3 frati si...........nu vrem sa se imparta cu ceilalti carora le-a facut act dinacela sa le ramana dupa moartea lor
Sa inteleg ca aveti 2 probleme:
1-vreti sa cumparati un apartament ipotecat. Mergeti la Oficiul de Cadastru si solicitati un extras de informare al apartamentului sa vedeti pentru ce suma este ipotecat. Apoi mergeti cu el la banca si vedeti cat mai este de platit din credit si vedeti daca pretul pe care il veti oferi pe apartament ajunge sa se achite creditul. Daca mai ramane o parte din credit de platit trebuie sa ramaneti dvs cu datorii la banca. Banca trebuie din pret sa-si primesca diferenta de credit ca sa radieze ipoteca, altfel ramane o sarcina pe numele dvs.
2.Socrii vor sa va faca acte pe casa, dar vrea doar pentru sotul dvs. Poate sa fava act de vanzare cu procurator de fonduri prin care sa se spuna ca ii doneaza banii pentru a cumpara ap. care devine bunul lui propriu. Sau ii poate face act de donatie si atunci devine bunului lui propriu. Daca vor sa faca acte tb sa mearga la notar si le va da aceste 2 solutii. Deci este posibil
PS Daca nu am inteles ca aveti 2 probleme, imi cer scuze. Asa parea din felul in care ati scris
VA MULTUMESC!!

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca apartament aqua80 aqua80 vreau sa-mi fac cadastrul si intabularea la ap.am luat legatura cu o firma care se ocupa de asa ceva si printre actele solicitate de dansii trebuie sa aduc din ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)