avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Am un unchi care imi cedeaza un apartament. Nu imi face acte de proprietate, dar ma lasa sa locuiesc cat va trai el, apoi pot intra in proprietatea apartamentului. In ce conditii pot locui acolo pt ca nu platesc chirie si nu vreau ca unchiul meu sa fie obligat sa plateasca impozit. Daca imi face flotant trebuie sa plateasca impozit? Pt ca eu nu ii voi plati niciun leu, pur si simplu el pleaca si eu ocup apartamentul.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:23, 22 August 2010
Impozitul trebuie sa-l plateasca proprietarul. La plata impozitelor nu va cere nimeni buletinul. Puteti plati dvs.
Propuneti unchiului sa va adopte, daca nu are copii si nevasta si nici nu are intentia sa aiba. Altfel, fiti cu ochii in patru!
puteti face contract de inchiriere pe o suma modica,sa stati linistit.
va recomand un contract de comodat!
Atentie:
Utilizatorul spune ca dupa moartea unchiului apoi pot intra in proprietatea apartamentului.

Nici contractul de inchiriere si nici cel de comodat nu il scuteste de impartirea mostenirii in eventualitatea ivirii unor mostenitori.
Cel mai sigur este contractul de vanzare-cumparare!!!
Recomand contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sau pur si simplu contract de intretinere.

Alte discuții în legătură

Succesiune SandaP SandaP Buna ziua, In urma cu aproximativ 2 ani a decedat unchiul nostru. Eu, impreuna cu un verisor am mostenit prin reprezentare (tatii nostrii au fost ... (vezi toată discuția)
Infintare srl-sediu social lida_ro lida_ro Buna seara. M-ar interesa la infintarea unui SRL, cum e mai bine sa procedez pentru sediul social,trebuie facut act de comodat?sau de inchiriere a unei camere ... (vezi toată discuția)
Donatie de apartament raluca tivichi raluca tivichi Buna seara, As avea si eu o serie de intrebari si anume: tatal meu a mostenit impreuna cu unchiul meu un apartament si vor sa mi-l doneze .Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)